Francuske vlasti danas odlučuju o Haradinaju

Izvor: Blic, 12.Jan.2017, 01:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuske vlasti danas odlučuju o Haradinaju

Francuska će danas odgovoriti na zahteve srpskih i kosovskih vlasti za puštanje na slobodu ili izručenje Srbiji bivšeg haškog optuženika i lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je zahtev za ekstradiciju sa novim dokazima protiv Haradinaja, dok poslanici kosovskog parlamenta, iako nesložni oko teksta rezolucije kojom bi se tražilo njegovo oslobađanje, tvrde da je u pitanju montirani politički proces, prenosi RTK 2 i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dodaje da su nakon protesta u Prištini, Tirani i Njujorku, oslobađanje Haradinaja juče zatraženo i na protestima u Prizrenu, Gnjilanu, Peći, Mitrovici, Đakovici i Uroševcu.

Dopuna zahteva za izručenje Ramuša Haradinaja Francuskoj će biti poslata u toku današnjeg dana, rekla je ministarka pravde Nela Kuburović ističući da Srbija Haradinaja traži za zločine nad civilnim stanovništvom u toku 1999. godine za koje mu se nije sudilo u Hagu.

- U molbi za izručenje Haradinaja koja je u utorak poslata Francuskoj najavljeno da će biti dostavljeni dodatni dokazi koji se pre svega tiču naredbe za proširenje istrage protiv Haradinaja sa dokazima koji je potkrepljuju - precizirala je Kuburović juče na RTV-u, a više o tome možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HOĆE LI ZLOČINAC ODGOVARATI ZA NEDELA? Francuske vlasti danas odlučuju o Haradinaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2017

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je zahtev za ekstradiciju sa novim dokazima protiv Haradinaja..Francuska će danas odgovoriti na zahteve srpskih i tzv. kosovskih vlasti za puštanje na slobodu ili izručenje Srbiji bivšeg haškog optuženika i lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja...,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Francuski sud danas odlučuje o oslobađanju Haradinaja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jan.2017

Francuski pravosudni organi u četvrtak odlučuju o uslovnom oslobađanju Ramuša Haradinaja, lidera opozicione Alijanse za budućnost i bivšeg premijera, na zahtev njegove odbrane. Haradinaj je na aerodromu u Bazelu, na francuskoj strani, zadržan 4. januara po poternici Srbije za ratne zločine...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.