Izvor: TvojPortal.com, 05.Jul.2012, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Đilas počeo borbu za prevlast u DS"

Vestionline Funkcioner Demokratske stranke Vuk Jeremić optužio je danas svog stranačkog kolegu Dragana Đilasa da je iznošenjem lažnih navoda o troškovima Jeremićevog rada u Njujorku na čelu Generalne skupštine UN počeo borbu za prevlast u Demokratskoj stranci."Da trošim te pare 60 godina u Njujorku neću dostići cenu mosta kod Ade", uzvraća Jeremić"Stvari treba nazvati pravim imenom. Ovo je demagoški ispad >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << i to je prvi pucanj u nečemu što će se okončati u borbi za budućnost i dušu Demokratske stranke", rekao je Jeremić Prvoj televiziji upitan o svom odnosu sa zamenikom predsednika demokrata i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

Jeremić tvrdi da u Đilasovom napadu na njega ima i, kako je naveo, elemenata lične frustracije i ličnog animoziteta, kao i "srpskog proklestva da se oprašta sve osim uspeha".
Jeremić, ministar spoljnih poslova odlazeće vlade, rekao je da veruje da će Demokratska stranka iz tih iskušenja izaći još jača."DS će iz toga izaći jača i to će biti dobro za DS i državu Srbiju", rekao je Jeremić.
On je negirao da će njegova plata tokom predsedavanja Generalnom skupštinom UN u narednih godinu dana biti 28.000 dolara nazivajući te navode besmislenim.
"Cifre koje su se pojavile nemaju veze sa stvarnošću. To je besmisleno, moja plata će biti mnogo puta manja od tog iznosa", rekao je Jeremić.
"Neki mediji su pisali da će predsedavanje Generalnom skupštinom UN Srbiju koštati sedam i po miliona evra! Čak i da je to tačno to bi značilo da bi narednih 60 godina Srbija mogla da predsedava UN za cenu mosta preko Ade, da naglasim, bez pristupnih saobraćajnica", rekao je Jeremić govoreći da ta suma od sedam i po miliona evra nije tačna.
Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas ocenio je danas sramotnom odluku Vlade Srbije da odobri sedam miliona dolara za finansiranje troškova Vuka Jeremića tokom predsedavanja Generalnom skupštinom UN u Njujorku.
Đilas je rekao da je sa tim stavom prošlog petka upoznao predsedništvo DS i premijera Srbije Mirka Cvetkovića i da je zahtevao da se poništi uredba o troškovima kancelarije Vuka Jeremića u Njujorku koju je Vlada usvojila 24. maja.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.