Brzi mat Semu Kveriju

Izvor: Politika, 30.Avg.2014, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brzi mat Semu Kveriju

Novak Đoković plasirao se u osminu finala „Flašing medouza” pobedom nad Amerikancem od 6:3, 6:2. – Naredni rival Izner ili Kolšrajber

Brzo su ugašene američke nade. Kada je posle 15 minuta igre u prvom setu poveo 5:0, bilo je jasno da će Novak Đoković brzo dokrajčiti domaćeg aduta Sema Kverija. Srbin je do osmine >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << finala stigao trijumfon 6:3, 6:2, 6:2 za sat i 26 minuta. Serija odličnih partija je nastavljena. Naredni protivnik biće Džon Izner ili Filip Kolšrajber, koji su sinoć ukrstili rekete.

Novak je sjajno ušao u meč. Riternom je potpuno neutralisao servis, glavno i praktično jedino Kverijevo oružje. Sa dva brejka je stigao do 5:0. Uspeo je Sem da veže tri gema, vrati jedan brejk, ali u devetom gemu Đoković je posle 0:15 vezao četiri poena i stigao do prvog seta.

- Bilo je veoma važno da rano napravim brejkove. Kverijva igra se bazira na servisu i snažnim udarcima posle toga. Uspeo sam da nametenem svoj ritam. Menjao sam ritam, slao sam mu loptice u uglove i on to nije mogao da prati. Bio je ovo jedan odličan meč od prvog do poslednjeg poena – rekao je Đoković.

Sličan scenario viđen je u nastavku. Novak odmah dva puta oduzima servis Amerikancu i dolaz do 3:0. Kveri uspeva da smanji na 3:2, međutim Đoković je odmah dodao gas i ovaj deo igre rešio u svoju korist 6:2. Ni treći set nije doneo mnogo drame. Svetski broj jedan od rezultata 1:1 uzima četiri vezana gema i praktično rešava pitanje pobednika. Do kraja meča pre nego što je pružio ruku Đokoviću, Kveri je osvojio još jedan gem. Novak je meč završio sa 25 vinera i 18 grešaka. Ispalio je pet asova. Bila je to još jedna pobeda za Noleta sa minimalnim utroškom energije.

- Nisam mogao da poželim bolji učinak u prva tri kola. Za sada je sve savršeno. Naravno da će protivnici kako turnir odmiče biti sve teži i teži. Međutim, spreman sam za to. Sa puno samopouzdanja i pozitivne energije čekam naredne izazove – izjavio je svetski broj jedan.

V. Todorović

objavljeno: 30.08.2014.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Tenis

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.