Božinov našao klub: Ovo je Njujork za Kinu!

Izvor: Mondo, 12.Sep.2018, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božinov našao klub: Ovo je Njujork za Kinu!

Bugarski fudbaler, nekadašnji napadač Partizana Valeri Božinov, posle otkaza u Rijeci, našao novi angažman. U svojoj zemlji.

Foto: Mondo/ Goran Sivači

Valeri Božinov će igrati u 15. klubu u svojoj karijeri!

Nekadašnji napadač Juventusa, Fiorentine, Mančester sitija, Parme... beogradskog Partizana, potpisao je danas jednogodišnji ugovor (odnosno ugovor do kraja tekuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << setone) sa Botevom iz mesta Vraca, na severozapadu Bugarske, koje ima tek 54.000 stanovnika.

"U poređenju sa mestima u kojima sam igrao u Kini, Vraca je kao Njujork", izjavio je Božinov na predstavljanju u klubu.

Poznato je da je Božinov, nakon odlaska iz Partizana u Kinu, bio nesrećan životom u zemlji Dalekog istoka i jedva je čekao da je napusti.

Božinov je jedno vreme bio u hrvatskoj Rijeci, ali je raskinuo ugovor jer nije igrao.

"Za mene je najvažnije, kao i za svakog fudbalera, da igram. U Rijeci nisam za to imao priliku, hteo sam da igram više. Pojavila se opcija Boteva, stavio sam sve na vagu, rekao sebi da imam 32 godine, da i dalje želim da igram punom snagom i ovo je za mene pravo mesto", rekao je Božinov.

Objasnio je za lokalne medije i izjavu o "Kini i Njujorku".

"Ja sam rođen u Bugarskoj, imamo mnogo lepih mesta, prirodu. Kao Bugarin ne mogu da pljujem po svojoj rodnoj zemlji. Mi to treba da čuvamo, da poštujemo ono što imamo".

Zanimljivo, Božinov je igrao u 7 zemalja (Italija, Engleska, Portugal, Srbija, Kina, Švajcarska, Hrvatska), a ovo mu je tek drugi klub iz Bugarske u karijeri (bio je član Levskog iz Sofije 2014. godine).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.