Bogdanović: Jokićeva MVP nagrada je kao zlato sa reprezentacijom

Izvor: B92, 17.Jun.2021, 09:29

Bogdanović: Jokićeva MVP nagrada je kao zlato sa reprezentacijom

Bogdan Bogdanović je u intervjuu za "Njujork Tajms" pričao i o počecima, idolima, ali i Nikoli Jokiću i njegovoj MVP nagradi.

Američke novinare je zanimalo kako je bek Atlanta Hoksa počeo da se bavim košarkom.

"Svetsko prvenstvo 2002. godine, svi su pričali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o tome, deca u školi... Gađali smo trojke i ponavljali ’Peđa Stojaković’ ili neko drugo veliko ime srpske košarke. Nadamo se da sada ima dece koja to rade sa našim imenima. Dobar je osećaj biti u toj poziciji", rekao je Bogdan Bogdanović.

Da li je gledao utakmice između Kingsa i Lejkersa početkom dvehiljaditih?

"Da. Sećam se da je Dalas imao dobre mečeve sa Kingsima i Lejkersima. Nisam mogao da pratim celu seriju, zbog TV prava i svega toga, ali kad god je bilo utakmica, gledali smo. Bio sam baš mali, 9-10 godina."

Bogdan je veliki fan Kobija Brajanta.

"Postao sam njegov fan kada je ubacio 81 poen. To je bilo nešto ludo, nemoguće. Od tada sam počeo da ga pratim, svidela mi se njegova strast. Par godina kasnije je osvojio titulu, a zatim opet. Bio je baš, baš dobar."

Šta znači Jokićeva MVP nagrada za srpsku košarku?

"Biće mu potrebno vremena da shvati šta je uradio ove godine. Ta MVP nagrada je nešto što može da se uporedi sa zlatnom medaljom koju je naša reprezentacija osvojila, tada, kada su igrali naši idoli – Stojaković, Divac, Đorđević. On je sigurno jedan od idola dece i veliki motivator za njih. To znači mnogo. Prvi je osvojio to i još mnogo toga je pred njim", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bogdan: Jokićeva nagrada kao svetsko zlato 2002.

Izvor: N1 televizija, 17.Jun.2021

Košarkaš Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović u razgovoru za Njujork Tajms govorio je o svojim počecima, tome kako mu je Kobi Brajant postao idol, te MVP nagradi Nikole Jokića koju smatra jednim od najznačajnijih dostignuća srpske košarke.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.