Blackstone kupio udio u BC Partnersu, vlasniku United grupe

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Avg.2019, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blackstone kupio udio u BC Partnersu, vlasniku United grupe

NEW YORK - Američki investicijski fond Blackstone odlučio je kupiti udio u konkurentskoj britanskoj tvrtki BC Partners, vlasniku United Grupe, prenosi londonski dnevnik Financial Times.

Izvori na koje se poziva britanski dnevnik kažu da je Blackstone, koji upravlja imovinom većom od britanskog fonda, postigao dogovor o kupovini 10 do 15 posto udjela BC Partners.

Scott Soussa, predsjednik BAAM Strategic Capital Groupa, tim povodom je izjavio: „BC Partners >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ima tri desetljeća iskustva s investiranjem u različitim područjima širom svijeta. To, u kombinaciji sa snagom njihovih ljudi i resursa, zavrjeđuje veliko povjerenje. Radujemo se što ćemo pomoći njihovom kontinuiranom rastu vrijednosti, kao i njihovoj budućoj ekspanziji u novim područjima kao što su nekretnine i privatni krediti."

Raymond Svider, partner i predsjednik BC Partners izjavio je:"Ova investicija je dokaz rasta i institucionalizacije našeg poslovanja i omogućit će nam da tvrtku podignemo na sljedeću razinu za dobrobit naših investitora. Radujemo se korištenju vrhunskih resursa Blackstonea, s obzirom da namjeravamo proširiti i ojačati našu platformu."

Blackstone je poznat po upravljanju investicijama kao posebnoj kategoriji u okviru svoje Strateške Grupe za kapital i ovakva akvizicija nije neuobičajena. Američki mediji prenose da Blakcstone, osnovan 1985., upravlja imovinom vrijednijom od 470 milijardi dolara. Kompanijom rukovodi jedan od osnivača Blackstonea Stephen Allen Schwarzman, inače jedan od savjetnika američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Schwarzman je poznat i po filantropiji. U dobrotvorne svrhe do sada je donirao stotine milijuna dolara. Prošle godine poklonio je 350 milijuna dolara Tehnološkom institutu u Massachusettsu, dok je ove godine Sveučilište u Oxfordu priopćilo da je Schwarzman donirao 150 milijuna funti za osnivanje Schwarzmanovog centra za humanističke znanosti. Bloomberg ga je 2014. i 2016. godine uvrstio na popis 50 najutjecajnijih ljudi.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.