BEZBROJ JE PROBLEMA I MUKA, ALI USPEĆEMO Vučić se obratio građanima iz Njujorka: Srbija će opstati!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2022, 04:06

"BEZBROJ JE PROBLEMA I MUKA, ALI USPEĆEMO" Vučić se obratio građanima iz Njujorka: Srbija će opstati!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima iz Njujorka

Danas je poslednji dan Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i tim povodom se predsednik obraća i rezimira utiske sastanaka koje je imao prethodnih dana.

Upitan da li postoji šansa da Srbija od MMF dobije novi "stend baj" aranžman, predsednik kaže:

- Nadam se da hoćemo, to bi značilo dodatnu sigurnost i za kupovinu energenata. Da kažem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neznalicama, mi smo uvek kupovali struju.

- Bezbroj je briga i problema, ali uspećemo. Naša zemlja će opstati. Gledaćemo da preživimo uz što manje muka za građane.

Predsednik je prokomentarisao vest da Amerikanci i Britanci naoružavaju Kurtija.

- Znam šta je istina, ali to neću da komentarišem. Za ljude koji nisu čitali vest, pisalo je da Kurti je tražio artiljeriju za domete veće od 10 kilometara".

- Svaki put kad pomenem Kosovo, dalji smo od EU". Da zaboravim Kosovo, da se pravim da ono 82 dece nije ubijeno? Za nijansu smo manje mali nego što oni misle.

- Nećemo se odricati našeg teritorijalnog integriteta i nastavićemo evropski put Srbije - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je sinoć bila neformalna večera na kojoj je razgovarao sa mnogim liderima. Dodaje da se razgovaralo o različitim temama.

- Razgovarali smo sa šeficom MMF-a o aranžmanima, ona je rekla da će ova zima biti jako teška, a da će sledeća biti još mnogo teža. Mnoge zemlje će, rekla je nestati sa radara finansijske stabilnosti - rekao je Vučić i dodao da Srbija mora da radi na daljem rastu.

- Važna nam je američka podrška zbog ekonomskih reformi. S druge strane, situacija se komplikuje, svet više nikada neće biti isti.

- Pojedini evropski lideri su tražili susret sa Lavrovom, a onda su morali da povuku taj zahtev, jer im je zabranjeno.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.