Sekretarijat za investicije: Građani pozvani da učestvuju u izradi plana izgradnje

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Nov.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sekretarijat za investicije: Građani pozvani da učestvuju u izradi plana izgradnje

Građani svojim predlozima mogu da utiču u izradi plana za izgradnju za 2019. godinu. I pored poziva, problem nedovaljna zainteresovanost građana, rečeno je novinarima u Sekretarijatu za investicije u Nišu.

Suština je prepoznavanje realnih potreba građana u svojim sredinama, i šta je to što im je zaista nedostaje, vrtić, škola, zdravstvena ustanova ili neki drugi objekat, ili ustanova od značajna za svakodnevnni život.

Svoje zahteve, građanim mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << da predaju ili svojim opštinama, ili u samom Sekretarijatu, rekao je sekretar Sekretarijata za invensticije Vanča Dimitrov, na jučerašnjem druženju sa novinarima.

Branko Stefanović, takođe iz niške "Kancelarije za investicije", kaže da su građani još uvek nezainteresovani u uključivanje u budžetski proces, pre svega zbog neobaveštenosti, ili nepoverenja u sam proces. On dodaje, da veće interesovanje postoji kod starijih sugrađana i onih sa višim stepenom obrazovanja, a to pokazuju rezultati istraživanja UNDP-a i Švajcarske agencije za razvoj.

Tokom 2019. godine sledi donošenje plana javnih invensticija sa određenim rokovima. Predviđeno je da građani imaju ključnu ulogu u odlučivanju, odnosno u samom budžetskom procesu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.