Kako napraviti svojim rukama nešto što će rasti - radionica za decu u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jun.2023, 08:41

Kako napraviti svojim rukama nešto što će rasti - radionica za decu u Nišu

U Nišu će uskoro biti pokrenut novi festival, jedan od retkih koji se bavi "održivom umetnošću", pod nazivom CircleArt – 0% otpada – 100% kulture, a kao uvod počinju radionice i prva je posvećena najmlađima. U subotu, 10. juna će deca od 6 do 12 godina moći da nauče nove veštine, a pre svega to kako izmaštati i napraviti nešto svojim rukama, što će živeti, rasti i razvijati se.

Iz Udruženja za prirodu i društvo "Multivox" najavljuju da su počeli realizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << brojnih aktivnosti koje prethode festivalu, koji planiraju od 1. do 3. septembra ove godine.

Prvi događaj u nizu posvećen je najmlađima, a radionicu “Zen art vrt” organizuju u saradnji sa “Dedinom garažom” ove subote.

Održaće se u dvorištu City smart kluba od 12 do 14 sati i namenjena je deci uzrasta od 6 do 12 godina. Pokreću novi festival u Nišu; foto: Mikica MIH Andrejić

Radionica je besplatna i broj učesnika/ca je ograničen (prijavljivanje na fb stranici Udruženja za prirodu i društvo Multivox) Radionica je prilika za trenutak povezivanja sa zemljom, biljkama, prirodnim elementima, kao i prilika za učenje novih veština. Kako izmaštati i izgraditi nešto svojim prstima, rukama, nešto što će živeti, rasti i razvijati se tokom vremena? “Zen art vrtovi”, biće izloženi u okviru programa festivala - najavljuju.

Još jedan događaj koji najavljuju održaće sledećeg petka, 16. juna od 13 sati, a biće to debata posvećena nazivu festivala koji pokreću - “0% otpada, 100% kulture”.

Kažu da će tada govoriti stručnjaci, eksperti, aktivisti i umetnici koji se bave klimatskim promenama, reciklažom, održivim modelima i zelenoj tranziciji u umetnosti.

“Festival CircleArt“ je projekat koji senzibiliše, edukuje i informiše javnost o konceptu 0% otpada, 100% kulture. Pokreće aktivizam, nove forme umetnosti, okuplja i osnažuje kapacitete neformalnih grupa, udruženja, koja se bave otvorenom ekologijom, DIY kulturom (uradi sam) i tako stvara ambijent za formiranje nove scene mladih umetnika eko aktivista i pokretanje novog festivala u Nišu - ističu organizatori.

Ističu da su festival i događaji koje organizuju dobili podršku Švajcarske vlade, u okviru projekta "Kultura za demokratiju", koji sporovodi Hartefakt fond i realizovaće sve u periodu od aprila do novembra 2023. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.