Još šestoro korisnika i jedan zaposleni u niškom Gerontološkom zaraženi koronom

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2021, 09:02

Još šestoro korisnika i jedan zaposleni u niškom Gerontološkom zaraženi koronom

Skoro mesec dana nakon što je u niškom Gerontološkom centru ponovo prijavljena epidemija korone, zaraženo je 20 korisnika i 10 radnika. Sedmoro obolelih je u fazi izlečenja, dok su ostali dobrog zdravstvenog stanja, kaže dr Ivana Janićijević, epidemiolog Instituta za javno zdravlje Niš.

Navodi da niko od zaraženih trenutno nije u bolnici.

Od ukupnog broja obolelih, korisnika 14 korisnika je izlečeno, dok je 6 u fazi izlečenja i nalaze se u Domu. Još jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << radnik je u kućnoj izolaciji, dok je 9 zaposlenih izlečeno. Zaraženi korisnici su u crvenoj zoni i njihovo stanje redovno prate lekari i osoblje, saopštavaju iz Instituta.

Procena Instituta za javno zdravlje Niš je da je epidemiološka situacija u Gerontološkom centru zadovoljavajuća i kako navode poštuju sve mere resornog Ministarstva i predložene mere Centra za kontrolu i prevenciju bolesti IZJZ Niš.

Da podsetimo, prema zvaničnim podacima 50 korisnika Doma preminulo je prošle godine nakon velike epidemije korone u niškom Gerontološkom centru, dok je broj zaraženih bio 135. Tadašnji direktor Milan Stevanović je uhapšen, ali je početkom godine pušten da se brani sa slobode. Viši sud je naložio da Više javno tužilaštvo bolje razjasni situaciju kako bi se ispitala osnovanost optužnice.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.