Gradsko veće: Predlog odluke o budžetu za narednu godinu u ukupnom obimu od 13,4 milijarde dinara za 2023. godinu

Izvor: JuznaSrbija.info, 08.Dec.2022, 18:02

Gradsko veće: Predlog odluke o budžetu za narednu godinu u ukupnom obimu od 13,4 milijarde dinara za 2023. godinu

Danas je održana sednica Gradskog veća na kojoj je utvrđen Predlog odluke o budžetu za narednu godinu u ukupnom obimu od 13,4 milijarde dinara i odluke koje prate najvažniji dokument koji predstavlja vodič i putokaz razvoja Niša u 2023. godini.

"Prihodovna strana budžeta je na zdravim nogama i budžet je rezultat razgovora sa građanima i njihovim potrebama. Budžet za 2023. godinu koji je porastao za tri milijarde u odnosu na 2020. zahvaljujući rastu zaposlenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i izgradnji jeste razvojni, ali smo vodili računa i o socijalnim davanjima gde uvodimo i nove usluge. Kroz usvajanje odluka o taksama privrednicima prepolovljavamo naknadu za korišćenje javnih površina i usklađujemo plaćanja prema profitabilnosti pojedinih delatnosti. Ratnim veteranima olakšavamo plaćanje komunalnih usluga. Zahvaljujem građanima koji su svojim predlozima i sugestijama pomogli da kreiramo budžet za narednu godinu", kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, nakon sednice GV Niša.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.