Sutra veliki Nišville spektakl u Beogradu: Gipsy Kings sviraju za Šabana Bajramovića!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2018, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra veliki Nišville spektakl u Beogradu: Gipsy Kings sviraju za Šabana Bajramovića!

Za ljubitelje dobrog zvuka!

Deset godina nakon velikog koncerta "Prijatelji Šabanu" u Beogradu, Internacionalni Nišville jazz festival poziva publiku na još jedan omaž kralju romske muzike Šabanu Bajramoviću u nedelju 2. decembra u Sava centru uz Gipsy Kings.

Koncert "Prijatelji Šabanu" je 2008. Godine, uz podršku Ministarstva kulture I tadašnjeg ministra Nebojše Bradića okupio najveće muzičke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poštovaoce Šabanove muzike. Sada, 10 godina kasnije, Nišville ispunjava veliku želju preminulog pevača I dovodi njegovu omiljenu grupu Gipsy Kings u Sava centar. Paco Baliardo će sutra sa svojom grupom izvesti nekoliko pesama Šabanu u čast, posebno njegovu omiljenu "My way" koju je preveo na romski jezik i izvodio.

Koncert grupe Gipsy Kings je deo akcije decentralizacije kulture "Najbolje sa Nisvila u Beogradu" i pored njihovog celovečernjeg koncerta, polučasovnim nastupima u velikoj Sali Sava Centra predstaviće se i "Nišville Big Band" sa dirigentom dr Dragoslavom Petrovićem i najbolji srpski džez sastav u međunarodnim okvirima "Eyot", a u foajeu – "Nišville Youth Orchestra" i "Jayus Jazz". Takođe, posetioci će moći da vide i izložbe slika nastalih na umetničkoj kolonizaciji niške tvrđave "Art to go Jazzy" kao i strip radove ovogodišnje "Nišville Striporame" među kojima i rad Viktora Bogdanovića, crtača Supermena i Betmena.

Koncert počinje u 20 časova. Ulaznice su u prodaji na blagajni Sava Centra i na svim prodajnim mestima u CS Eventima po cenama od 1.800, 2.300h, 2.800 i 3.800 dinara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Domaća serija "Besa" od 16.decembra ekskluzivno na Superstar TV! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2018, 15:34

Prvi domaći serijal koji prati sve standarde poznatih britanskih dramskih serija...Ekskluzivno na SuperStar TV-u, od 16. decembra, svake nedelje od 21h, (kanal 103 mts TV-a) gledaćemo seriju "Besa", rađenu po najvišim produkcijskim standardima, koja je okupila poznate svetske i domaće scenariste...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.