Izvor: RadioCity.rs, 23.Sep.2020, 19:16

Septembarsko izdanje Nišvila ipak uživo na tri stejdža

Biće postavljeno 20 stolica za posetioce, dok će prolaznici moći da uživaju u nastupima. Nastupi će se održati na Welcome stage-u, kod česme, Youth stage-u kod Nišvil džez muzeja i Movie i Kristina stage-u, takođe u centru grada.
Kako je istakla Sotirovski, sve manifestacije su odložene za sledeću godinu pa samim tim i Nišvil. Sredstva koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << su odvojena za kulturu i pojedine manifestacije, koristiće se za tu namenu i tu ne postoje promene, rekla je ona. Naglasila je da će za kulturu biti vremena i da nesuglasica sa organizatorima Nišvila nema.

Organizator Nišvila Ivan Blagojević rekao je da bi pravljenje festivala za manje od 4000 ljudi bilo ekonomsko samoubistvo, ali da će u svakom slučaju ispoštovati najmlađe muzičare koji su se radovali nastupu na Nišvilu.
Muzički program biće izveden na dve bine, dok će filmski program biti izveden u centru grada u bioskopu na naduvavanje. Među filmovima se nalaze i oni nagrađeni na ovogodišnjem Nišvilu onlajn, a jedan od njih je i film reditelja Cerzarea Mangiokavala, koji je dobio nagradu za najbolju muziku. U pauzama između filmova pijanisti će svirati uz neme filmove u sklopu Kristina stejdža.
Blagojević je najavio i da će poseta Nišvil džez muzeju, u kome je otvorena nova postavka, biti besplatna u četiri dana, koliko traje program. U Gradskoj kući će 17. septembra Milošu Miši Krstiću, džez pijanisti i kompozitoru, od 17 sati biti dodeljena nagrada za životno delo. U isto vreme započeće i program na Welcome stejdžu, kod česme u centru grada.
Na Welcome strejdžu program će trajati od 17 do 19 sati, dok će na Youth stejdžu i Movie i Kristina stejdžu program trajati od 19 do 23 sata. Više informacija o nastupima možete naći na zvaničnoj stranici Nišvila.-

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.