Počele prijave za besplatne džez radionice na Nišvilu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jul.2023, 14:47

Počele prijave za besplatne džez radionice na "Nišvilu"

Radionice za mlade muzičare, za većinu instrumenata koji se koriste u džezu, ali i predavanja o džez improvizaciji, aranžiranju, kao i institucinalizovanom učenju džeza biće organizovane u o sklopu “Nišvil workshop”-a. Polaznici do 16 godina mogu se prijaviti za program “Jazz for Kids”.

Iz Nišvila su rekli da će predavanje držati neki od stranih učesnika glavnog festivalskog programa, ali najavljuju i etablirane muzičare iz Srbije i regiona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Kako je to dosadašnja praksa pokazala - radionice se po pravilu završavaju "jam sesssion"-om predavača i polaznika pa je poželjno da polaznici ponesu i svoje instrumente, osim bubnjeva i klavijatura. Program “Jazz for Kids” podrazumeva i zajedničke nastupe u predvečernjim terminima na posebnoj bini - rekli su organizatori.

Džez radionice namenenjene su prvenstveno učenicima muzičkih škola i studentima muzičkih akademija, ali i samoukim muzičarima koji žele da obogate svoje znanje i iskustvo, naveli su organizatori.

Učešće na radionicama je besplatno, a prijave se mogu preuzeti sa sajta Nišville festivala i poslati do 30. jula na mejl adresu [email protected].

Predstojeći Internacionalni Nišvil džez festival trajaće od 4. do 13. avgusta, a glavni festivalski program će biti održan od četvrtka, 10. avgusta na platou niške Tvrđave. Organizatori su najavili 280 programa na 16 scena na kojima će nastupiti preko 900 izvođača, a cena kompleta karata za parter košta 4.000, a za VIP tribine 6.000 dinara. Pojedinačne ulaznice mogu se nabaviti po ceni od 2.000 dinara za parter i 3.000 dinara za VIP tribine.
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.