Omladinska filharmonija Naissus otvara Nišvil

Izvor: JužneVesti.com, 29.Jul.2015, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladinska filharmonija "Naissus" otvara "Nišvil"

Izvođenjem tema iz džez standarda kompozitora poput Djuka Elingtona i Kola Portera, i džez svitu kompozicija Luisa Armstronga, Omladinska filharmonija “Naissus” otvoriće 13. avgusta ovogodišnji “Nišvil”.

Kako napominju iz “Nišvila”, specijalno za ovu priliku obezbedili su filharmoniji nove aranžmane u kojima su džez kompozicije prilagođene ovom sastavu.

Filharmoniju “Naissus” >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << čini oko 60 mladih, starosti od 16 do 29 godina, koji dolaze iz 18 gradova - Niša, Beograda, Kragujevca, Leskovca, Kraljeva, Novog Sada, Subotice, Jagodine, Aleksinca…

Omladinska filharmonija je osnovana je oktobra 2010. godine na inicijativu maestra Zorana Andrića. Nastupali su širom Srbije, u Austriji, Italiji, Češkoj, Slovačkoj i Bugarskoj i do sada su imali preko 20 celovečernjih koncerata.

Na Svetskom takmičenju omladinskih filharmonija u Pragu 2012. godine “Naissus” filharmonija je osvojila zlatnu medalju, a 2014. u Bratislavi ponovo su osvojili zlatno odličje.

Na osnovu tih uspeha, dobili su pozive za nastup na prestižnom festivalu u Los Anđelesu u čuvenoj „Disney Hall“ dvorani.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.