Nišville obeležava Svetski dan džeza

Izvor: Megafon.co, 23.Apr.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišville obeležava Svetski dan džeza

Svetski dan džeza će obeležiti Nišville jazz festival osmi put za redom u utorak, 30. aprila.
Nišville se predstavlja u Srbiji i Albaniji Koncerti za Svetski dan džeza će biti održani u Dimitrovgradu, Bujanovacu, Tirani i Nišu.
Foto – Nišville promo

“Nišville će u svim gradovima predstaviti bendove sa niške jazz, blues i world music scene, a u pomenutim gradovima priključiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << im se i domaći muzičari da bi se oficijalni program spontano pretvorio u jam session, što po tradiciji predstavlja poseban užitak za publiku, ali i za muzičare na bini”, kažu organizatori.
Ovom prilikom, u Tirani će gostovati niški etno jazz sastav Jazzotheria u hotelu Ragner; U Domu kulture u Dimitrovgradu nastupiće blues rock band Kolege; A u Domu kulture u Bujanovcu sviraće world music sastav Irish Clovers. Svi programi počinju u 19:30 sati.
30. april u Nišu U Nišu će u utorak, 30. aprila od 13 sati biti održan koncert ispred Nišville Jazz Muzeja (Hamam) u Tvrđavi (Jazz museum stage). Tom prilikom će nastupiti bendovi: Nišville Youth Arkestra, South Rail Messengers i Sirius A Dis Arkestra.
“Celovečernji program u Nišu biće i ovom prilikom održan u klubu Feedback, sa početkom od 21h. Nosioci programa biće niški jazz fusion sastav Stone Heads. Nastupiće i poznati uigrani dvojac DJ Master Flow iz Novog Sada i DJ Loptica iz Niša. Po tradiciji, predviđen je i jam session na kome će nastupiti mnogi niški renomirani muzičari jazz, blues, soul, funk i srodnih muzičkih pravaca”, dodaju organizatori.
Svetski dan džeza Poslednji dan aprila proglašen je od strane UNESCO-a na inicijativu Herbija Henkoka za Internacionalni dan džeza. Obeležava se od 2012. godine, uz obrazloženje da je u poslednjih 100 i više godina, džez postao glas slobode i tolerancije u brojnim zemljama sveta.

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.