Nišvil traži 3 miliona od Ministarstva i preti tužbom

Izvor: JužneVesti.com, 03.Sep.2015, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nišvil" traži 3 miliona od Ministarstva i preti tužbom

Direktor “Nišvila” Ivan Blagojević pozvao je Ministarstvo kulture da ili u gradski budžet uplati 3 miliona dinara koji su festivalu odobreni još 2013. godine ili da obavesti Grad o tome da ih neće uplatiti kako bi festival mogao da tuži Ministarstvo. 

Blagojević podseća da je odlukom prethodnog ministra kulture Bratislava Petkovića “Nišvilu” avgusta 2013. godine obećano 3 miliona dinara.

Decembra iste godine, tada novoizabrani ministar Tasovac doneo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je  rešenje o poništenju te odluke jer “Nišvil”, navodno, ne ispunjava određene kriterijume.

Ukoliko Ministarstvo ne planira da uplati 3 miliona, pozivamo Tasovca da o tome konačno u pisanoj formi obavesti Grad koji je zvanično primalac sredstava kako bi se stekli uslovi da pokrenemo tužbu pred sudom, u skladu sa preporukom zaštitnika građana Saše Jankovića - kaže Blagojević.

On napominje da je u poslednje 3 godineNišvil” od Ministarstva dobio svega milion dinara i to za ovu godinu.

Samim potpisivanjem ovogodišnjeg ugovora, “Nišvilu” je priznat status festivala umetničke muzike i prestali su da važe razlozi za poništenje Odluke ministra Petkovića - dodaje on.

U Ministarstvu kulture zasada nismo uspeli da dobijemo odgovore na pitanja da li je Ministarstvo obavestilo Grad o ovoj Odluci i kada će to učiniti, kao i da li je ova Odluka zaista pravno ništava jer je poslata samo “Nišvilu”.

Ivan Blagojević smatra da Ministarstvo kulture zapostavlja Niš, s obzirom na to da njegovih predstavnika već godinama nema na “Nišvilu” ali ni na drugim manifestacijama.

Nedopustivo je da na jubilarne 50. “Filmske susrete” ne dođe nijedan predstavnik Ministarstva, nezavisno od toga da li su prethodno dodeljena sredstva utrošena opravdano ili ne - kaže on.

Direktor ovog festivala dodaje i da je sam ministar Tasovac u celom svom mandatu samo dvaput bio u Nišu - jednom na sednici Vlade u Banovini i drugi put na Svetosavskoj akademiji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.