Nišvil sa ili bez publike - odluka 1. avgusta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020, 10:28

Nišvil sa ili bez publike - odluka 1. avgusta

Ovogodišnji Nišvil festival biće održan sa ili bez publike od 7. do 16. avgusta u Nišu, a odluka o tome biće doneta 1. avgusta i zavisiće od preporuka Kriznog štaba, rekao je za Tanjug direktor festivala Ivan Blagojević.

Blagojević kaže da je poslednja solucija da se festival održi bez publike, odnosno preko lajvstrima za jednu inostranu televizijsku stanicu, preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nišvil kanala.

"Festival neće biti održan u istom formatu jer smo već sada otkazali dva prateća programa, jer njih smatramo veoma rizičnim. To su Midnajt džez dens i Hip hop stejdž, s obzirom da je tamo publika koja stoji. Mi ćemo se opredeliti pre svega za programe koji su sedeća varijanta", kaže Blagojević.

Sedeća varijanta su programi koji se odnose na muziku, teatar i film.

On pojašnjava da Nišvil može biti realizovan i sa 500 i sa 1.000 posetilaca, ali da bi idealna opcija bila da Krizni štab odobri 5.000 posetilaca.

Smatra da se sve mere fizičke distance mogu poštovati, biće napravljen razmak od pet metara između sedišta i poštovaće se sve preporučene preventivne mere.

Blagojević smatra da bi morao da se pronađe način da se izađe iz ove situacije, jer je kulturni i muzički život u potpunosti zamro u Srbiji.

Kao pozitivan primer navodi Veliku Britaniju koja je 11. jula dozvolila održavanje pozorišnih predstava i koncerata uz poštovanje fizičke distance.

"Mislim da i mi moramo ići u tom pravcu jer će čitava grana umetnosti izumreti, a sa tim i cela kreativna industrija. Kad već imamo otvorene restorane, ne vidim da je rizičnije održavanje pojedinačnih pozorišnih predstava ili koncerata na istoj toj udaljenosti", kaže Blagojević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hoće li ovogodišnji Nišvil biti održan sa publikom?

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jul.2020

Ovogodišnji Nišvil festival biće održan sa ili bez publike od 7. do 16. avgusta u Nišu, a odluka o tome biće donijeta 1. avgusta i zavisiće od preporuka Kriznog štaba, rekao je za Tanjug direktor festivala Ivan Blagojević.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.