Kažu rešeni nesporazumi, 35 miliona za “Nišvil” 2023. od Grada

Izvor: JužneVesti.com, 20.Mar.2023, 18:24

Kažu "rešeni nesporazumi", 35 miliona za “Nišvil” 2023. od Grada

Grad Niš je ove godine iz budžeta izdvojio 35 miliona dinara za finansiranje Nišvil džez festivala, a kako je direktor festivala Ivan Blagojević istakao na potpisivanju ugovora sa Gradom, nesporazumi između grada i festivala su rešeni i Nišvil će Gradu višestruko vratiti uloženi novac.

11 miliona dinara više; Foto: Z. Ciric Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prilikom potpisivanja ugovora istakla je da je Grad za festival ove godine obezbedio 11 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dinara više u odnosu na prethodnu godinu. Ona je rekla da je Nišvil postao brend Niša i da Grad neće odustati od njega.

Finansijski bolje stojimo ove godine tako da smo imali mogućnosti da ovu manifestaciju, koja je vrlo značajna za grad, finansijski bolje podržimo. Verujem da ćemo tokom avgusta, kada se Nišvil održava, imati punu Tvrđavu i gledaćemo da i kompanije koje posluju u Nišu pomognu, kao i naša preduzeća i da ćemo svi zajedno da dočekamo i ispratimo učesnike na način kako to Grad Niš zna, a naravno i publiku koja će, verujem, ove godine biti brojnija nego prethodnih - rekla je gradonačelnica.

Direktor festivala Ivan Blagojević rekao je da su se vratili u normalan kolosek i da imaju podršku grada, ali da će za ovogodišnju manifestaciju biti potrebno još novca.

Drago mi je da smo se vratili u normalna kolosek podrške grada. Nesporazumi uvek postoje ali naša obaveza je da ih, zbog prema ljubavi prema gradu, prevazilazimo. Mi ćemo imati zaista težak zadatak da mimo ovih 35 miliona prikupimo još 53,2 miliona jer malo peglamo propuste iz prethodnih godina i to će biti zaista nemoguća mislija - rekao je Blagojević.

"Nesporazumi uvek postoje ali naša obaveza je da ih, zbog prema ljubavi prema gradu, prevazilazimo"; foto: S. V. Istakao je da će uložena sredstva višestruko vratiti jer će grad tokom festivala biti pun turista, ali očekuje i preko 900 izvođača.

Biće blizu 300 programa kao u najboljim vremenima. Ovih dana se borimo da što značajnija imena dovedemo u Niš, ali inflacija honorara nam ne pomaže u tome. Puno će nam značiti podrška Grada i u nekim drugim segmentima, podrška javnih preduzeća i lične konekcije gradonačelnice sa firmama koje posluju na teritorji Niša, ali i sa Ministarstvom turizma gde su naša najveća očekivanja - navodi Blagojević.

Neki od najpoznatizih izvođača koji će nastuputi ove godine su kubanski muzičar Roberto Fonseka i danska fank basistkinja Ida Nielsen. Na letnjoj pozornici biće organizovano takmičenje u džeziranju najboljih bras orkestara, a pobednik će osvojiti nagradu "Badi Bolden" nazvanu po vođi prvog džez orkestra iz Nju Orleansa sa kraja XIX veka.

Podsetimo, prodaja ulaznica počela je 10. februara, nešto kasnije nego ranijih godina zato što je bilo neizvesno da li će Festival ostati u Nišu.
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Rešeni nesporazumi između grada Niša i festivala Nišvil: 35 miliona dinara za finansiranje džez festivala

Izvor: Danas, 20.Mar.2023

Grad Niš je ove godine iz budžeta izdvojio 35 miliona dinara za finansiranje "Nišvil džez festivala", a kako je direktor festivala Ivan Blagojević istakao na potpisivanju ugovora, nesporazumi između grada i festivala su rešeni i "Nišvil" će Nišu višestruko vratiti uloženi novac, prenose danas...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.