Joss Stone na Nišvilu poslednje festivalske večeri

Izvor: NiskeVesti.rs, 20.Jan.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joss Stone na Nišvilu poslednje festivalske večeri

Verovatno najbolja bela soul pevačica tokom poslednje dekade, a sigurno jedan od najboljih soul vokala svih vremena, Joss Stone, nastupiće ove godine na Nišville jazz festivalu poslednje festivalske večeri, u nedelju 14. avgusta.

Britanska pevačica Joss Stone (pravo ime Joscelyn Eve Stoker) je sa svojih 28 godina postigla i više nego mnoge velike muzičke zvezde tokom cele karijere.
Nastupala je i snimala sa velikim rock, soul, blues i džez imenima medju kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << su i James Brown, Solomon Burke, Herbie Hancock, Tom Jones, Blondie, Rod Stewart, Ringo Star, Stevie Wondere, Robie Wiliams, Bono, Bob Geldof, Mick Jagger, Areta Franklin i drugima.
Pažnju britanske javnosti privukla je kada je kao trinaestogodišnjakinja pobedila u BBC talent show-u “Star for a Night”, a već sa 15 godina je u SAD imala potpisan ugovor za ploču sa etiketom Stiva Greenberga, a koji je dostigao multi platinasti tiraž.
Objavila je sedam albuma, na kojima se veoma uspešno predstavila i kao autor muzike i tekstova.
Poslednji “Water for your soul” na kojem svom prepoznatljivom soul izrazu dodaje i elemente regea i world music uticaja sa raznih meridijana, a koji je producirao Damien Marley, pojavio se sredinom prosle godine, odnosno u jeku njene velike turneje “Total World Tour”, započete aprila 2014, a tokom koje planira da nastupi u svim zemljama na planeti i da u program uključi i lokalne muzičare.
Joss Stone, poznata je i po tome što na koncertima nastupa bosa, a širom sveta je prodala više od 14 miliona albuma .
Takođe, Joss Stone se uspešno oprobala i kao glumica. Filmski debi imala je u fantastičnoj avanturi “Eragon” , u BBC seriji “The Tudors” igrala je Anne of Cleves – četvrtu ženu Henrija VIII, a igrala je i u romantičnoj komediji “Snappers”.
Godine 2006. na Sunday Times listi najbogatijih - Joss Stone je sa 6 miliona funti bila najmlađa ženska osoba, dok je 2012. godine njeno bogatstvo procenjeno na 10 miliona funti, čime je rangirana kao peti najbogatiji britanski muzičar ispod 30 godina.

Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Povezane vesti

Joss Stone na Nišville jazz festivalu

Izvor: BalkanRock.com, 20.Jan.2016

Verovatno najbolja bela soul pevačica tokom poslednje dekade, a sigurno jedan od najboljih soul vokala svih vremena i bez obzira na boju kože – Joss Stone – nastupiće ove godine na Nišville jazz festivalu poslednje festivalske večeri, u nedelju 14. avgusta...Britanska pevačica Joss Stone (pravo...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.