Jildiz Ibrahimova i Eagless of Jazz na Nišvilu

Izvor: Studnel.com, 02.Jun.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jildiz Ibrahimova i Eagless of Jazz na Nišvilu

Jildiz Ibrahimova je poznata i kao ženski Bobi Mekferin zbog svojih ogromnih glasovnih mogućnosti. Poseduje tehničku sposobnost da drži devedesetominutne samostalne koncerte bez ikakve muzičke pratnje. Dobitnica je mnogih nagrada za džez, klasičnu i etno-muziku u Bugarskoj i Turskoj, ali i na raznim inostranim festivalima. Nastupala je širom sveta, imala je uspešnu saradnju sa simfonijskim i džez orkestrima iz Sofije, Izmira, Istanbula, Petersburga. Kao i u džezu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << podjednako je uspešna na poljima klasične i etno-muzike, pogotovo sa šireg područja Balkana. Sarađivala je i snimala sa poznatim svetskim imenima kao što su: Le Qvan Ninh, Anatoli Vapirov, Zeena Parkins, Carlo Rizzo, Rudolf Dasek, Lajos Dudas, Mike del Ferro.

Eagles of Jazz je bend turskog ratnog vazduhoplovstva, na čijem je čelu potpukovnik Murat Ozturk, i jedan je od najznačajnijih džez formacija u Turskoj. Nastupali su i na mnogim inostranim džez festivalima, ostvarili saradnju sa najznačajnijim turskim džez muzičarima.
Nišvil džez festival će se ove godine održati od 13. do 16. avgusta u Niškoj tvrđavi.

 
 

nisvillenisville jazz festivalnisvilnisvil 2015eagles of jazzyidiz ibrahimova

Nastavak na Studnel.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.