YILDIZ IBRAHMOVA I BIG BAND “EAGLES OF JAZZ” NA NIŠVILU

Izvor: kult-URA.com, 02.Jun.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

YILDIZ IBRAHMOVA I BIG BAND “EAGLES OF JAZZ” NA NIŠVILU

Yildiz Ibrahimova nastupiće na predstojećem “Nišville jazz” festivalu zajedno sa big bendom turskog ratnog vazduhoplovstva “Eeagles of Jazz”. Koncert će održati prve večeri festivala, u četvrtak, 13. avgusta.
Ibrahimova je rođena u Bugarskoj, kao pripadnica turske manjine. U Sofiji je na Državnoj muzičkoj akademiji diplomirala klasično opersko pevanje. Od 1993. godine živi u Turskoj, a u obe zemlje uživa status nacionalnog umetnika najvišeg ranga.
Yildiz Ibrahimova je pevačica koja se ne opredeljuje samo za jedan muzički pravac. Osim u džezu, po kojem je i napoznatija, veoma je aktivna i podjednako uspešna u interpretacijama klasike, etno muzike, moderne avantgarde i u eksperimentima...
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na kult-URA.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Yildiz Ibrahmova i Eagles of jazz na Nišvilu

Izvor: BalkanRock.com, 02.Jun.2015

Po mnogima jedan od najboljih ženskih džez vokala današnjice Yildiz Ibrahimova nastupiće na predstojećem Nišville jazz festivalu zajedno sa big bendom Turskog ratnog vazduhoplovstva „Eeagles of Jazz“ prve večeri festivala, u četvrtak 13. avgusta...Yildiz Ibrahimova je rođena u Bugarskoj,...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta kult-URA.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta kult-URA.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.