Mubarak na putu za sudnicu

Izvor: S media, 03.Avg.2011, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mubarak na putu za sudnicu

Bivšem egipatskom predsedniku Hosniju Mubaraku danas počinje suđenje u Kairu. Suđenje će se odvijati u policijskoj akademiji, gde je raspoređeno na stotine policajaca i vojnika. Kako je ranije najavljeno, suđenje će biti javno, uz direktan TV prenos.

Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak napustio je jutros bolnicu u Šarm el Šeiku i krenuo put Kaira, gde će mu početi suđenje.

" >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Mubarak je bolničkim kolima prebačen na aerodrom u Šarm el Šeiku odakle će odleteti u Kairo", javila je egipatska državna tv stanica, prenele su agencije.

Suđenje će se odvijati u policijskoj akademiji, gde je raspoređeno na stotine policajaca i vojnika. Ispred akademije trenutno se okupilo i oko 50 Mubarakovih pristalica.

Kako je ranije najavljeno, suđenje će biti javno, uz direktan TV prenos, a u sali ima mesta za 600 ljudi.

Mubarak (83) je osumnjičen da je naredio ubistva više od 800 demonstranata, kako bi sačuvao vlast. Pred sudom će se takođe, pojaviti i bivši ministar unutrašnjih poslova Habib al Salem i šest političkih funkcionera.

Proces je pokrenut i protiv njegovih sinova Gamala i Ala, koji su, takođe, umešani u korupciju i kriminal.

"Ako se dokaže njegova krivica za ubistva (demonstranata), Mubarak, koji je 30 godina vladao čeličnom pesnicom, mogao bi biti osuđen na smrtnu kaznu", kažu u ministarstvu pravde.

Mubarak odbija hranu i tečnost, suđenje neizvesno

Egipat: Premijer postavio 12 novih ministara

Lekari: Mubarak ne može u zatvor

Posle svrgavanja s vlasti 11. februara, Mubarak se nalazi u pritvoru u Šarm el Šeiku.

Mediji su izveštavali da će Mubarak pokušati da odloži pojavljivanje pred sudom pravdajući to zdravstvenim stanjem. Tvrdi se da, navodno, svesno izbegava da uzima hranu, ili to čini retko, kako bi izgledao što slabije.

U početku se tvrdilo da ima srčane probleme, a njegovi advokati sada govore i o raku u stomaku.

(Tanjug)

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mubarak: "Odbacujem sve optužbe"

Izvor: B92, 03.Avg.2011

Kairo -- Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak je pred sudom u Kairu odbacio optužbe za korupciju i umešanost u pogibiji demonstranata, i izjavio da nije kriv...Njegovi sinovi Alaa i Gamal, optuženi da su umešani u korupciju i kriminal, takođe su odbacili optužbe...Predsednik suda Ahmed Refat...

Nastavak na B92...

MUBARAK NAPUSTIO BOLNICU, NA PUTU ZA SUDNICU

Izvor: Kurir, 03.Avg.2011

KAIRO - Bivši predsednik Egipta Hosni Mubarak napustio je jutros bolnicu u Šarm El Šeiku, letovalištu na obali Crvenog mora, i na putu je za Kairo, gde ga tokom dana očekuje suđenje, rekao je jedan egipatski zvaničnik za bezbednost...Prema rečima tog zvaničnika, koji je tražio anonimnost, Mubarak...

Nastavak na Kurir...

Počelo suđenje Mubaraku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Avg.2011

Egipatska državna televizija prikazala je snimak dolaska ambulantnih kola bivšeg predsednika Hosnija Mubaraka pred zgradu suda u predgrađu Kaira. Suđenje će biti javno, uz direktan TV prenos, a u sali ima mesta za 600 ljudi.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.