Hosni Mubarak stigao u Kairo (FOTO)

Izvor: S media, 03.Avg.2011, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hosni Mubarak stigao u Kairo (FOTO)

Mubarak stigao u Kairo gde treba da počne javno suđenje. Ispred zgrade gde se održava suđenje sukobili su se njegovi protivnici i pristalice.

GALERIJA SLIKA

Bivši predsednik Egipta Hosni Mubarak, stigao je u Kairo, gde bi danas trebalo da mu počne suđenje. Suđenje će se odvijati u policijskoj akademiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << gde je raspoređeno stotine policajaca i vojnika.

Mubarak, koji je vladao zemljom 30 godina, doleteo je iz bolnice u Šarm el-Šejku, gde je boravio od februara, kada je svregnut sa vlasti.

Ispred zgrade gde se odvija suđenje, prema navodima Skaj njuza, došlo je do sukoba simpatizera bivšeg egipatskog lidera i njegovih protivnika.

Egipat: Premijer postavio 12 novih ministara

Mubarak odbija hranu i tečnost, suđenje neizvesno

Mubarak (83) je osumnjičen da je naredio ubistva više od 800 demonstranata, kako bi sačuvao vlast. Pred sudom će se takođe, pojaviti i bivši ministar unutrašnjih poslova Habib al Salem i šest političkih funkcionera.

- Trebalo bi da ga obese - rekao je Džalal Faisal Ali, čiji je osamnaestogodišnji brat Naser bio među demonstrantima koji su poginuli. -On je odgovoran za sve mrtve, zato što je to uradio da bi zaštitio sebe i svoje sinove -

Ako se suđenje bude odvijalo prema scenariju, Mubarak, njegovi uticajni sinovi Gamal i Ala, bivši ministar unutrašnjih poslova i šest zvaničnika pojaviće se u sudu zatvoreni u gvozdenom kavezu.

Kako je ranije najavljeno, suđenje će biti javno, uz direktan TV prenos, a u sali ima mesta za 600 ljudi.

(Agencije)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.