Čović: Odobrite dolazak Atamanu

Izvor: B92, 10.Jan.2015, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Odobrite dolazak Atamanu

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da će tražiti od Vlade Srbije da se treneru Galatasaraja Erginu Atamanu dozvoli dolazak u Srbiju.

Atamanu je premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio da je nepoželjan u Srbiji pošto je posle utakmice dva tima u Istanbulu, pre koje je ubijen navijač ‘crveno-belih’ Marko Ivković, za pristalice Zvezde rekao da su teroristi.

Zatražio sam prijem kod premijera Aleksandra Vučića da bismo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajedno prevazišli ovu situaciju. Zvezda će uputiti molbu da država odobri dolazak Atamanu. Želimo da preuzmemo potpunu odgovornost i da se izdignemo iznad situacije, ali i da izbegnemo komplikacije Evrolige”, rekao je Čović.

Košarkaši Crvene zvezde i Galatasaraja odigraće treći međusobni meč u petak od 21 čas u “Kombank arena”, u okviru trećeg kola Top16 faze Evrolige. Poslednjih dana se spekulisalo da bi utakmica mogla da se odigra pred praznim tribinama iz bezbednosnih razloga, ali je Čović pojasnio situaciju.

Evroliga nam je poslala dopis da neće biti dozvoljen dolazak gostujućim navijačima, i u Beogradu i u Istanbulu. Želimo da organizujemo utakmicu u Areni, pred publikom, koju nam niko nije ograničio, ali odsustvo trenera bi moglo da dovede do zahteva da se utakmica igra van Srbije”, naglasio je Čović.

Ataman se dan posle tragedije izvinio zbog svojih reči, istakavši da nije znao za ubistvo, a Čović je istakao da bi za sve bilo najbolje da uputi novo izvinjenje.

Sam Ataman se nekoliko puta izvinjavao. Najbolje bi bilo da dođe i da se direktno obrati našoj javnosti i našim medijima, da se izvini srpskom narodu i Crvenoj zvezdi. On to jeste uradio nekoliko puta, ali kada bi to uradio ovde, to bi pokazalo stepen njegove iskrenosti”, zaključio je Čović.

Prvi čovek ‘crveno-belih’ takođe je naglasio da se ekspediciji Galatasaraja garantuje potpuna bezbednost, kao i da će istanbulski klub u Beograd stići čarter let na dan utakmice.

Galatasaraju garantujemo potpunu bezbednost. Biće mnogo bezbedniji nego mi tamo što smo bili. Očekujemo i da će doći njihov predsednik i da zajednički uradimo posao kojim se bavimo, a to je da se odigra kvalitetna utakmica”, rekao je Čović.
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.