Zaharova: Zemlje NATO-a ishitreno odbacile predlog predsednika Putina o raketama srednjeg i kratkog dometa

Izvor: Vostok.rs, 29.Okt.2020, 16:53

Zaharova: Zemlje NATO-a ishitreno odbacile predlog predsednika Putina o raketama srednjeg i kratkog dometa

Zemlje NATO-a su ishitreno odbacile predlog ruskog predsednika Vladimira Putina o raketama srednjeg i kratkog dometa. Situaciju u raketnoj sferi Moskva karakteriše kao krizu za koju je u potpunosti odgovoran Vašington, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Zaharova smatra da ishitrena negativna reakcija evropskih zemalja – NATO članica na Putinov predlog pokazuje da ne žele da reše probleme u raketnoj oblasti. „Želela bih da skrenem pažnju na to sa kojom su žurbom neke evropske članice NATO-a odbacile ruske predloge, ni ne udubljujući se u njihovu suštinu. Takav stav evropljana teško je oceniti drugačije osim kao da ne žele da se uključe u zajedničku potragu za međusobno prihvatljivim rešenjem“, rekla je Zaharova. Ona je naglasila da Moskva situaciju u raketnoj sferi doživljava kao krizu. „Punu odgovornost za nju snose SAD i njihovi NATO saveznici, koji bezuslovno podržavaju Vašington“, naglasila je Zaharova. Kako je rekla, potencijalno američko razmeštanje hiperzvučnog oružja u Evropi moglo bi da izazove raketnu krizu na kontinentu. „Upornost kojom Amerika pokušava da stvori preduslove za nastanak nove raketne krize u Evropi ne može da ne izazove duboku i iskrenu zbunjenost“, dodala je. Ona je naglasila da saopštenja američke strane o mogućnosti raspoređivanja hipersoničnih raketa u Evropi zvuče posebno cinično u svetlu činjenice da je ruska strana potvrdila privrženost moratorijumu na razmeštanje raketa srednjeg i malog dometa u evropskom regionu.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija spremna da i dalje značajno doprinosi da se svet oslobodi od opasnosti koju nosi nuklearno oružje

Izvor: Vostok.rs, 29.Okt.2020

Rusija ne namerava da potpiše ili ratifikuje Sporazum o zabrani nuklearnog oružja, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.. „Nećemo podržavati, potpisivati ili ratifikovati taj dokument. On neće biti obavezujući za Rusiju. Ne verujemo da taj dokument postavlja...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.