Izvor: N1 televizija, 24.Mar.2018, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz zvuke sirena obeležena 19. godišnjica NATO bombardovanja

Državnoj ceremoniji u Aleksincu, povodom godišnjice NATO bombardovanja, pristustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, članovi Vlade Srbije, predsednica Skupštine Maja Gojković, predsednik RS Milorad Dodik i veliki broj građana.

Izvor: N1

Prema nezvaničnim procenama, ceremoniji je prisustvovalo nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << hiljada građana.

Manifestacija je počela u 20 sati, uz zvuke sirena, i gašenjem svetla u čitavom gradu. Veliki broj okupljenih tada je upalio sveće za žrtve, javlja reporterka N1.

Aleksinac su zvali "srpskom Hirošimom", jer je dva puta bombardovan, i u oba navrata stradali su isključivo civili - 5. aprila su pogođene dve ulice u centru grada, kada je stradalo 11 ljudi, a još jedan napad je ponovljen krajem maja, kad je takođe bilo civilnih žrtava.

Oko 700 stambenih objekata ovog malog grada porušeno je u tim napadima, a kao razlog za njih navodilo se da je reč o tehničkoj greški.

Srbiju niko ne može da uništi, ma kako se trudio i koliko pokušavao, ocenio je u Aleksincu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predočio da kazna koju je neko smislio još nije izvršena, jer danas od Srbije pokušavaju da naprave spomenik nečijim političkim ambicijama.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Aleksincu da srpski narod nikada ne može i da ne treba da oprosti cinično, arogantno i bezočno bombardovanje NATO snaga.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Srpska je zagledana u snagu Srbije"

Izvor: Vesti-online.com, 24.Mar.2018

"Republika Srpska zagledana je u snagu Srbije i zahvalna predsedniku Aleksandru Vučiću što gradi stabilnu i najjaču zemlju u regionu", poručio je u Aleksincu predsednik RS Milorad Dodik na obeležavanju godišnjice NATO agresije...- Moramo se okupiti danas oko onoga što Srbija jeste - rekao je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.