U Skoplju traže dvotrećinsku većinu za NATO ili vanredne izbore

Izvor: Vostok.rs, 04.Okt.2018, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Skoplju traže dvotrećinsku većinu za NATO ili vanredne izbore

Izvršni odbor SDSM-a ovlastio je predsednika stranke Zorana Zaeva i šefa poslaničke grupe u Sobranju Tomislava Tunteva da preduzmu potrebne korake za pripremu prevremenih parlamentarnih izbora, ukoliko u Sobranju ne bude obezbeđena dvotrećinska većina za članstvo BJR Makedonije u NATO i EU uz podršku sporazuma sa Grčkom koji predviđa promenu imena zemlje.

IO SDSM je na sinoć održanoj sednici jednoglasno zaključio da treba iskoristiti sve demokratske mogućnosti da poslanici slede glas građana koji je izražen na referendumu, prenosi MIA.

„Ukoliko to ne bude moguće, nema druge opcije nego da se ide prevremene parlamentarne izbore“, navodi se u zaključku IO SDSM-a.   

Pogledaj vesti o: NATO,   Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.