Stoltenberg optužio Rusiju za nuklearno zveckanje oružjem

Izvor: NTV.rs, 16.Jun.2015, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg optužio Rusiju za nuklearno zveckanje oružjem

BRISEL – Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg optužio je danas Rusiju za „nuklearno zveckanje oružjem“ koje je „opasno i destabilizujuće“.
Nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin najavio planove za razvoj nuklearnih snaga, Stoltenberg je na konferenciji za novinare u Briselu, rekao da takva retorika Moskve objašnjava pojačanu spremnost snaga Alijanse da brani svoje članice.
„Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << nuklearno zveckanje oružjem Rusije je neopravdano. Destabilizujuće je i opasno. To je, takođe, jedan od razloga što povećavamo gotovost naših snaga“, kazao je Stoltenberg.
On je istakao da se tako postupa da bi se obezbedilo da NATO i u budućnosti bude alijansa „koja se brine za zaštitu svih saveznika protiv neprijatelja“, preneo je Roters.
Putin je ranije danas, na otvaranju međunarodnog sajma naoružanja „Armija-2015″, rekao da će ruska vlada nastaviti dosledno da posvećuje pažnju razvoju oružanih snaga i najavio da će ove godine u sastav oružja ući nova generacija interkontinentalnih raketa i početi testiranje novog radara.
„Ove godine 40 interkontinentalnih projektila nove generacije će ući u sastav oružja. Oni su u stanju da probiju najsavršenije sisteme protivraketne odbrane,“ rekao je Putin.
Putin je najvio da će u narednih nekoliko meseci biti obavljeno testiranje radara dugog dometa koje treba da sertifikuje vlada. „Kada postanu operativni oni će moći da kontrolišu zapadnu stratešku zonu,“ rekao je Putin, a prenosi Tas s.
Počevsi od 2015. identičan radar će biti napravljen za istočnu zonu, dodao je on.
Tanjug 16 Jun 2015 18:32
AP Photo/Risto Bozovic
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg optužio Rusiju za nuklearno zveckanje oružjem

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2015

BRISEL - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg optužio je Rusiju za "nuklearno zveckanje oružjem" koje je "opasno i destabilizujuće"...Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin najavio planove za razvoj nuklearnih snaga, Stoltenberg je na konferenciji za novinare u Briselu, rekao da takva...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.