Stoltenberg: Saradnja sa Srbijom važna za NATO

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Saradnja sa Srbijom važna za NATO

Generalni sekretar Severnoatlantskog saveza (NATO) Jens Stoltenberg istakao je na ovogodišnjoj sednici Parlamentarne skupštine tog saveza u Hagu da su za NATO veoma važni saradnja sa Srbijom i region zapadnog Balkana.

Stoltenberg je, odgovarajući na izlaganje šefa delegacije Parlamenta Albanije Jozefine Topali o zajedničkim vojnim vežbama oružanih snaga Srbije i Rusije i ruske pomoći srpskoj vojsci, rekao da je Srbija suverena zemlja koja sama odlučuje o >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vidovima saradnje sa drugim zemljama.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, Stoltenberg je istakao da su za NATO veoma važni saradnja sa Srbijom i region zapadnog Balkana i izrazio spremnost da se odnosi sa Srbijom i dalje razvijaju.

Povodom izlaganja Jozefine Topali, šef delegacije Narodne skupštine Srbije Dragan Šormaz istakao je da kolege iz Parlamenta Albanije ne poseduju tačne informacije o ovim vrstama aktivnosti Srbije i Rusije i da je zapravo reč o pripremi za zajedničke vojne vežbe Srbije i SAD.

Na 60. sednici Parlamentarne skupštine NATO u Hagu, koja je trajala od 21. do 24. novembra, učestvovali su šef srpske delegacije Dragan Šormaz, i članovi Branislav Blažić, Aleksandar Radojević, Dejan Radenković i Dubravka Filipovski.

Delegacija Narodne skupštine u PS NATO učestvovala je u radu komiteta, a na plenarnoj sednici učesnicima se obratio generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, posle čijeg uvodnog izlaganja su parlamentarci imali prilike da postavljaju pitanja i iznose komentare.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.