Stoltenberg: Kfor nastavlja da održava bezbedno okruženje na Kosovu

Izvor: Beta, 28.Maj.2023, 17:31

Stoltenberg: Kfor nastavlja da održava bezbedno okruženje na Kosovu

Generalni sekretar NATO-a Jens stoltenberg izjavio je danas da će snage Kfora i dalje osiguravati bezbedno okruženje na Kosovu."Kfor će nastaviti da osigurava bezbedno okruženje", napisao je Stoltenberg na Tviteru i dodao da je o situaciji na Kosovu razgovarao sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom (Josep Borrell).Stoltenberg je pozvao na smirivanje napetosti na Kosovu, dodajući da Priština i Beograd moraju da budu uključeni u dijalog koji vodi EU, kao jedini put do mira i normalizacije odnosa.Više desetina pripadnika kosovske specijalne policije u petak je suzavcem i šok bombama rasteralo građane koji su se okupili ispred zgrada lokalnih samouprava u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu.Situacija je posle rasprave građana i pripadnika Kosovske policije u Zvečanu eskalirala, a začuli su se i pucnji. Kosovska policija saopštila je da je intervenisala prema zakonskim ovlašćenjima, da bi "obezbedila pristup opštinskim upravama gradonačelnicima koji su legitimno izabrani" na izborima u četiri opštine na severu Kosova.Taj incident je osudila međunarodna zajednica dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić naložio vojsci da podigne borbenu gotovost na najviši nivo.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: Kfor nastavlja da održava bezbedno okruženje na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2023

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da će snage Kfora i dalje osiguravati bezbedno okruženje na Kosovu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.