Rasmusen:Na Kosovu bio cilj sprečavanje genocida

Izvor: Politika, 09.Maj.2014, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasmusen:Na Kosovu bio cilj sprečavanje genocida

TALIN – Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je danas, tokom posete Estoniji, da je intervencija NATO u kosovskoj krizi imala za cilj da spreči genocid i da je bila u skladu sa poveljom Ujedinjenih nacija.

„Pokušavajući da odbrane protivzakonitu aneksiju Krima, ruski lideri su napali legitimitet NATO operacija u Libiji i na Kosovu”, rekao je Rasmusen u govoru studentima univerziteta u Talinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Generalni sekretar je optužio Rusiju da izvrće činjenice, navodeći da je operacija u Libiji bila izvedena uz saglasnost Saveta bezbednosti UN.

„Na Kosovu je cilj bio da se spreči genocid, što je u skladu sa Poveljom UN”, rekao je Rasmusen studentima.

Najveći deo govora generalnog sekretara odnosio se na tekuću ukrajinsku krizu, za koju je optužio ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Putin i njegova vlada pokazuju potpuni prezir prema međunarodnom pravu”, konstatovao je Rasmusen i najavio uzvratne mere NATO.

Te mere će, kako je objasnio, obuhvatiti reviziju starih i stvaranje novih odbrambrenih planova na istočnim granicama NATO, pojačane vežbovne aktivnosti i raspoređivanje novih trupa u regionu između Crnog i Baltičkog mora.

„Poručujem Rusiji: odstupite sa ivice”, preneo je Rasmusen studentima, ističući da je NATO nepokolebljivo rešen da odbrani sve svoje članice.

Tanjug

objavljeno: 09.05.2014.
Pogledaj vesti o: Libija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO: Sprečili smo genocid na Kosovu

Izvor: Press, 09.Maj.2014

Pokušavajući da odbrane protivzakonitu aneksiju Krima, ruski lideri su napali legitimitet NATO operacija u Libiji i na Kosovu”, rekao je Rasmusen u govoru studentima univerziteta u Talinu.. Generalni sekretar je optužio Rusiju da izvrće činjenice, navodeći da je operacija u Libiji bila izvedena...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.