Rasmusen: NATO garantuje bezbednost na KIM

Izvor: Press, 03.Jul.2013, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasmusen: NATO garantuje bezbednost na KIM

Tokom konferencije za novinare sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, Rasmusen je ponovio podršku NATO-a i rekao da se sporazum koji su postigli Beograd i Priština 19. aprila ove godine u Briselu, uz posredstvo Evropske unije, treba ostvariti, jer daje nadu za bolju budućnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Tači je rekao da i "Srbija treba da nastavi da primenjuje sporazum kao što je Kosovo za to opredeljeno".

Rasmusen je tokom posete Kforu i susretima s međunarodnim zvaničnicima na Kosovu, kao i Tačijem, ministrima za bezbednosne snage Agimom Čekuom i za povratak i zajednice Daliborom Jevtićem, rekao da su snage Kfora spremne da pomognu ostvarivanju briselskog sporazuma u pitanjima u kojima se zahteva uključivanje međunarodnih mirovnih snaga na Kosovu.

Sa Rasmusenom su u poseti Kosovu bili i članova Saveta NATO, najvišeg političkog tela severnoatlantske alijanse.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.