Rasmusen u poseti komandi Kfora

Izvor: B92, 03.Jul.2013, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasmusen u poseti komandi Kfora

Priština -- Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen boraviće danas na Kosovu gde će posetiti Glavni štab Kfora.

Osim toga, Rasmusen će se sastati i sa premijerom i ministrom bezbednosnih snaga Kosova Hašimom Tačijem i Agimom Čekuom.

Poseta generalnog sekretara NATO dolazi nekoliko dana nakon što je Evropski savet doneo odluku o otvaranju razgovora o Sporazumu za stabilizaciju i pridruživanje EU i Kosova.

Ranije je bilo najavljemo da će nakon što su Kosovo i Srbija potpisale briselski sporazum severnoatlanski savez, na osnovu konkretne situacije na terenu, možda razmotriti mogućnost smanjenja snaga Kfora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kosovo: Rasmusen u poseti komandi KFOR-a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jul.2013

Generalni sekretar NATO-a Anders Fogh Rasmusen boraviće danas na Kosovu gde će posetiti Glavni štab Kfora. Osim toga, Rasmusen će se sastati i sa premijerom i ministrom bezbednosnih snaga Kosova Hašimom Tačijem i Agimom Čekuom. Poseta generalnog sekretara NATO dolazi nekoliko dana nakon što...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.