Nemački poslanik: Ulazak u NATO ne bi doneo Srbiji ništa dobro

Izvor: B92, 18.Feb.2020, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački poslanik: Ulazak u NATO ne bi doneo Srbiji ništa dobro

Poslanik stranke Levica u Saveznom parlamentu Nemačke Aleksander Noj ocenio je danas da ulazak u NATO ne bi doneo ništa dobro Srbiji.

"Opremanje i jačanje Vojske Srbije je mudra politika vojno neutralne zemlje", rekao je Noj na sastanku s ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom.

Noj je rekao i da međunarodna zajednica ima obavezu da na Kosovu obezbedi sigurnost i mir za sve građane.

Ministar Vulin je nemačkom poslaniku zahvalio "za hrabrost" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s kojom je u Bundestagu govorio "istinu" i Kosovo nazvao "prvom mafijaškom državom".

Ocenio je da je neprihvatljivo formiranje "vojske Kosova" i da "naoružavanje terorista iz redova UČK koji vodi ministarstvo odbrane u Prištini, kao i prisilna mobilizacija Srba, jesu najveće bezbednosne pretnje miru na Balkanu".

"Unmik, Kfor i Euleks su dužni da učine sve da se spreči dalje kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", kazao je Vulin, piše u saopštenju.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanik Levice iz Nemačke: Ulazak u NATO Srbiji ne bi doneo ništa dobro

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2020

Poslanik stranke Levica u Saveznom parlamentu Nemačke Aleksander Noj ocenio je danas da ulazak u NATO ne bi doneo ništa dobro Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije..."Opremanje i jačanje Vojske Srbije je mudra politika vojno neutralne zemlje", rekao je Noj na sastanku s ministrom odbrane...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.