Poslanik Levice iz Nemačke: Ulazak u NATO Srbiji ne bi doneo ništa dobro

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2020, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik Levice iz Nemačke: Ulazak u NATO Srbiji ne bi doneo ništa dobro

Poslanik stranke Levica u Saveznom parlamentu Nemačke Aleksander Noj ocenio je danas da ulazak u NATO ne bi doneo ništa dobro Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

"Opremanje i jačanje Vojske Srbije je mudra politika vojno neutralne zemlje", rekao je Noj na sastanku s ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom, saopštilo je njegovo ministarstvo.

Noj je rekao i da međunarodna zajednica >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ima obavezu da na Kosovu obezbedi sigurnost i mir za sve građane.

Ministar Vulin je nemačkom poslaniku zahvalio "za hrabrost" s kojom je u Bundestagu govorio "istinu" i Kosovo nazvao "prvom mafijaškom državom".

Ocenio je da je neprihvatljivo formiranje "vojske Kosova" i da "naoružavanje terorista iz redova UČK koji vodi ministarstvo odbrane u Prištini, kao i prisilna mobilizacija Srba, jesu najveće bezbednosne pretnje miru na Balkanu".

"Unmik, Kfor i Euleks su dužni da učine sve da se spreči dalje kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", kazao je Vulin, piše u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sastanak ministra Vulina sa poslanikom Bundestaga Nojem

Izvor: Večernje novosti, 18.Feb.2020

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa poslanikom Bundestaga Savezne Republike Nemačke dr Aleksanderom Nojem Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa poslanikom Bundestaga Savezne Republike Nemačke dr Aleksanderom Nojem, koji je i član Odbora za odbranu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.