NATO: Vučić i Tači demokratski izabrani predstavnici

Izvor: Vostok.rs, 28.Avg.2018, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Vučić i Tači demokratski izabrani predstavnici

Komandant združenih snaga NATO-a u Napulju admiral Džejms Fogo je na pitanje novinara u Dečanima, da prokomentariše najave o mogućoj podeli Kosova, rekao da kao vojno lice Alijanse ne prisustvuje razgovorima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i tzv. predsednika Hašima Tačija, i da ne zna kako taj plan izgleda.

"Oni (Vučić i Tači) su vaši demokratski izabrani predstavnici i predstavljaju interese većine u ovim zemljama. Kao svi demokratski lideri, ja čvrsto verujem da ova dva čoveka traže rešenja za teška pitanja i da i oni, kao i ja i (komandant KFOR-a) general (Salvatore) Kuoči, podržavaju bezbedno i sigurno okruženje, zbog čega smo i ovde", naveo je Fogo, prenosi RTK2.

Glavnokomandujući napuljske baze nadležne za Zapadni Balkan, Severnu Afriku i Bliski istok rekao je i da je više od 4.000 pripadnika KFOR-a na Kosovu sposobno da obezbedi sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu, sve dok to nalaže mandat ovih međunarodnih snaga.
 

Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Komandant NATO veruje predsedniku po pitanju Kosova: Vučić traži rešenje za teška pitanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2018

Fogo veruje predsedniku Srbije..Komandant združenih snaga NATO u Napulju admiral Džejms Fogo je u Dečanima, na pitanje novinara da prokomentariše najave o mogućoj podeli Kosova, rekao da kao vojno lice Alijanse ne prisustvuje razgovorima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i tzv. predsednika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.