NATO: Ruska retorika o nuklearnom oružju u Belorusiji opasna i neodgovorna

Izvor: Piplmetar.rs, 26.Mar.2023, 18:30

NATO: Ruska retorika o nuklearnom oružju u Belorusiji opasna i neodgovorna

Početna » Svet » NATO: Ruska retorika o nuklearnom oružju u Belorusiji opasna i neodgovorna


Betadanas 17:49

Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
Nuklearna retorika Moskve je opasna i neodgovorna, saopštio je danas NATO posle najave ruskog predsednika Vladimira Putina >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << o razmeštanju „taktičkog“ nuklearnog oružja na teritoriji svog saveznika Belorusije.
„NATO je na oprezu i pažljivo pratimo situaciju. Nismo primetili nikakve promene u Rusiji koje bi se odnosile na nuklearno oružje“, rekla je portparolka vojne alijanse Oana Lungesku (Lungescu).
Putin je u subotu rekao da će Moskva rasporediti „taktičko“ nuklearno oružje na teritoriji svog saveznika Belorusije.
„To nije ništa neubičajeno. SAD to rade decenijama. Imaju dugu istoriju razmeštanja svog taktičkog nuklearnog oružja na teritoriji svojih saveznika“, rekao je Putin i dodao da se dogovorio sa Belorusijom da isto to učini.
Predsednik Rusije rekao je da od 3. aprila počinje obuka osoblja, a do 1. jula biće završena izgradnja specijalnog skladišta za taktičko nuklearno oružje na teritoriji Belorusije.
Lungesku je rekla da je Rusija kršila svoje obaveze o kontroli naoružanja, nedavno suspendujući svoje učešće u novom sporazumu START.
„Rusija mora da se vrati poštovanju svojih obaveza i delovanju u dobroj veri“, dodala je portparolka NATO-a.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Svet



Naslovna strana


Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa
Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.


Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.
– Igor Brakus, radijski voditelj



Opširnije
Izvor: Danas.rs


Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.