KREMLJ JE UZEO BELORUSIJU ZA NUKLEARNOG TAOCA! Nakon Putinove odluke o taktičkom oružju Ukrajina besna

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2023, 12:59

"KREMLJ JE UZEO BELORUSIJU ZA NUKLEARNOG TAOCA!" Nakon Putinove odluke o taktičkom oružju Ukrajina besna

Putin je izjavio u subotu da će Moskva rasporediti taktičko nuklearno oružje na području svoje saveznice Belorusije.

Rusija je uzela Belorusiju za nuklearnog taoca - rekla je Ukrajina nakon što je predsednik Vladimir Putin najavio raspoređivanje "taktičkog" nuklearnog oružja na teritoriju svoje saveznice.

- Kremlj je uzeo Belorusiju za nuklearnog taoca - napisao je sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Saveta bezbednosti Ukrajine Oleksij Danilov na Twitteru, dodajući da je ova odluka "korak prema unutrašnoj destabilizaciji zemlje", prenosi Hina.

Najava ruskog predsednika "maksimalizuje nivo negativne percepcije i javnog odbacivanja Rusije i Putina u beloruskom društvu", dodao je Danilov.

- U tome nema ništa neobično: Sjedinjene Države rade to već decenijama. Odavno raspoređuju taktičko nuklearno oružje na teritoriju svojih saveznika - rekao je Putin u razgovoru za rusku televiziju. "Dogovorili smo se da ćemo učiniti isto", dodao je, rekavši da ima pristanak Minska.

Iako Belorusija ne učestvuje direktno u sukobu u Ukrajini, Moskva je koristila njenu teritoriju za pokretanje ofanzive na Kijev prošle godine i za izvođenje napada, tvrde ukrajinske vlasti.

Prema Putinovim rečima, odluka o raspoređivanju taktičkog oružja u Belorusiji podstaknuta je spremnošću Londona da pošalje Ukrajini oružje s osiromašenim uranijumom, o čemu je nedavno govorila britanska službenica.

Putin je zapretio da će posegnuti za istom vrstom oružja ako ga Kijev dobije.

- Rusija, naravno, ima čime da uzvrati. Imamo, bez preterivanja, stotine hiljada takvih granata. Zasad se nećemo koristiti njima - rekao je ruski predsednik.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.