NATO NEMA SNAGE DA POBEDI RUSIJU Francuski stručnjak otkriva - Amerikanci ne vide razliku između Ukrajine, Kosova, Avganistana

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2023, 16:09

"NATO NEMA SNAGE DA POBEDI RUSIJU" Francuski stručnjak otkriva - Amerikanci ne vide razliku između Ukrajine, Kosova, Avganistana

SAD mogu biti sigurne da kada se rat u Ukrajini završi, Berlin i Pariz neće odmah potrčati u Moskvu i tražiti od nje da se vrate konstruktivnoj saradnji.

Zato postoji odluka tužilaštva međunarodnog krivičnog suda o Vladimiru Putinu i brojne sankcije za pritisak na Rusiju, Nemačku i Francusku.

Upravo zbog toga da se ne gradi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ujedinjena Evropa od Lisabona do Vladivostoka, smatra Gzavije Moro, vojno-politički stručnjak iz Francuske.

– Verujem da NATO nema snage da pobedi Rusiju. Francuski generalštab to sigurno zna. Sada glavni cilj SAD nije da poraze Rusiju vojnim putem. Oni ovo veoma dobro razumeju. Njihov cilj je da produže ovaj rat što je duže moguće - kazao je Moro za ukraina.ru.

Cilj sankcije bio je da dovedu do nemira u Rusiji, usled čega bi predsednik Vladimir Putin morao da ode sa vlasti, smatra on.

- SAD su potcenile rusku ekonomiju. Stoga će sada nastaviti rat za slabljenje Rusije i stvaranje demografske katastrofe u regionu. U tu svrhu oni će poslati sve što je moguće u Ukrajinu - kaže stručnjak.

On je istakao da Francuska ni u kom slučaju neće slati svoje vojnike u Ukrajinu.

- Nemoguće je objasniti francuskim ili nemačkim majkama zašto bi njihova deca umirala za Zelenskog - izjavio je Moro.

On je rekao i da većina Amerikanaca uopšte ne vidi razliku između Avganistana, Kosova i Metohije, Ukrajine i Somalije.

Više vesti iz sveta možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.