Miodrag Zarković: Učiniti nezamislivim da Skot, Latinke i Peščanici pljuju po srpskim junacima

Izvor: KMnovine.com, 14.Maj.2019, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miodrag Zarković: Učiniti nezamislivim da Skot, Latinke i Peščanici pljuju po srpskim junacima

Američki ambasador, prikladnog imena ali neprikladnog diplomatskog ponašanja Kajl Skot, bezočno je napao srpskog heroja i strasti se već danima ne stišavaju.


   
Kajl Skot / Smisao objasnile: KM novine    






Nazivajući ratnim zločincem heroja srpske odbrane generala Lazarevića, koji je sa svojom vojskom ponizio NATO savez na vojničkom planu ne dozvoljavajući mu da napreduje >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << sa početnih pozicija tokom NATO agresije 1999. godine, Skot je pokazao svu slabost srpske države koja dozvoljava da upravo predstavnik zlikovačke i agresorske američke Vlade, pljune još jednom na srpske svetinje. Ovo ističe novinar Miodrag Zarković u izjavi za KM novine.
 
"To što Kajl Skot daje sebi slobodu da ocenjuje ko je ratni zločinac a ko ne, govori o slabosti Srbije kao države i društva. Da Srbija ima makar delić one vajne državničke snage koju Dnevnik RTS-a svake večeri paradira u svojim uvodnim minutima, vlasti bi istog časa proterale Skota iz zemlje. U stvari, da ova država ima dostojanstva da uradi tako nešto, ne bi Skotu palo na pamet da izgovara takve uvrede na račun srpskih ratnih junaka" zaključuje naš sagovornik.

Međutim, deo krivice je u svima nama, kako to Zarković vidi:

"Postoji tu još jedan momenat, a to je borba za konačno uzdizanje Srbije, koja teško da može da počne ako ratni junaci, poput Vladimira Lazarevića, nastave da nagrađuju sadašnju vlast prećutnom podrškom, ili trpeljivošću. I kao običan građanin, a naročito kao junak, Lazarević ima pravo da podržava politike i stranke prema sopstvenom izboru. Ali, isto tako, i kao običan građanin, a naročito kao ratni junak, Lazarević ima i obavezu da u najmanjem uskraćuje podršku svakome ko radi na urušavanju države, njene nezavisnosti, njenog pravnog poretka i teritorijalne celovitosti" objašnjava Zarković.

Takvo stanje može i mora da se promeni ali "da bismo u Beogradu imali vlast koja smatra svojom obavezom da skotove poput Skota protera odavde čim se drznu da udaraju na našu nacionalnu čast i naše junake poput Lazarevića, moramo da uskratimo podršku svakoj trenutnoj vlasti koja se ponaša suprotno tome. Sadašnja vlast, oličena u Aleksandru Vučiću, upravo je takva: izdajnička, samobitna, korumpirana, rasipnička, štetočinska... Mnogo puta je to dokazala, a naročito Briselskim sporazumom i uopšte politikom u vezi s Kosovom i Metohijom, okupiranom pokrajinom u čijoj su odbrani ginuli vojnici pod komandom hrabrog generala Lazarevića" zaključuje on.

Zarković nudi još neke predloge koje bi trebalo razmotriti radi održanja samosvojnosti.

"Zato bih, mada nisam imao tu čast da ga lično upoznam, pozvao generala Lazarevića da se ubuduće uzdrži od učešća u događajima kao što je "Besmrtni puk". Najpre, Rusiji to nije potrebno. Pošto sam ponositi, životno opredeljeni rusofil, sreću Srbije prepoznajem u suštinskom približavanju Rusiji, a ne u pukom prepisivanju ruskih običaja, ma koliko oni veličanstveni bili - a "Besmrtni puk" to bez sumnje jeste. Ono što je zaista potrebno, i Rusiji a naročito Srbiji, jeste Beograd u kojem je nezamislivo da se neki Skot - ili neke Latinke i neki Peščanici - rugaju srpskim junacima koji su branili zemlju od NATO agresije. Takav Beograd jedini je zalog državne, privredne, vojne i kulturne bliskosti Srbije sa Rusijom, od koje će obe zemlje imati samo korist" kaže sagovornik KM novina.


   
Miodrag Zarković    





 
Takav pristup nije važan samo iz ideoloških već i praktičnih razloga jer "takav Beograd svakako neće ličiti na ovaj današnji, kojim vladaju sami nedostojnici na čelu sa Vučićem, vešti jedino u tome da svoju prozapadnu politiku lažima i obmanama predstavljaju kao navodno prorusku. Takav Beograd i takva Srbije neće privrženost ruskoj braći pokazivati prepisivanjem njihovih svetkovina, nego praznovanjem svojih - a jedna od tih svetkovina je i sećanje na otpor agresiji na Srbiju koju je predvodila upravo zemlja koju predstavlja Kajl Skot".

Pored ove, možda pomalo i neočekivane kritike, Zarković dodaje da "video moj savet ili ne, poslušao ga ili ne, svejedno će general Lazarević u mojim očima ostati jedan od junaka odbrane Srbije 1999. godine, i moja dužnost, kao srpskog novinara, biće da ga branim od podmuklih napada dokazanih neprijatelja, bez obzira na to da li se prezivaju Skot ili Srbljanović. Ali ću isto tako držati do uverenja da ćemo skotove primorati da nas poštuju samo ako najzad prestanemo da na vlasti trpimo nikogoviće spremne da prodaju ma koju potrebu i ma koji pedalj zemlje Srbije samo zarad opstanka na unosnim položajima" nedvosmislen je Zarković po pitanju pristupa prema neprijateljima, poštovanju junaka i postupaka u skladu sa sopstvenim, nacionalnim interesima.

I zaista, vreme je upravo takvo, da se ne sme sakriti ono što nam se ne sviđa ali se još više mora učiniti nešto protiv onoga čemu i kome se mi ne sviđamo jer se takvi ne zadržavaju samo na rečima, pa ne smemo ni mi. Dobar primer dale su mnoge srpske institucije i Udruženja kada su osudile, opet američkog ambasadora Skota, što je nasilno i agresivno promovisao zločinačku politiku svoje Vlade zloupotrebljavajući srpsku decu u političke svrhe. O tome možete čitati ovde:


Kajl Skot srpskoj deci promoviše otcepljenje KiM - žestoke reakcije - KM NovineKajl Skot srpskoj deci promoviše otcepljenje KiM - žestoke reakcije  Nakon što su učenici, u većini, počeli glasno da negoduju rečima „Kosovo je Srbija", ambasador je, bez reči, prebacio na sledeći slajd i nastavio predavanje kao da se ništa nije desilo.


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
 Izvor: KM novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.