Lavrov: Jačamo vojsku na granicama, SAD da se sabere

Izvor: Blic, 06.Jun.2017, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Jačamo vojsku na granicama, SAD da se sabere

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da NATO jača vojno prisustvo i infrastrukturu u regionima sa kojima se graniči Rusija, uključujući i graničnu oblast kod Kalinjingrada što je kršenje Osnivačkog akta o odnosima, saradnji i bezbednosti Rusije i NATO iz 1997 i dodao da se Rusija nada da će SAD preispitati pristup odnosima sa Moskvom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenosi TASS.

"U pokušaju da ospore izborne rezultate, SAD podstiču anti-rusko bahanalisanje bez ijedne činjenice", rekao je Lavrov obraćajući se na državnom Univerzitetu Imanuel Kant u Kalinjingradu.

On je istakao da čitava situacija stvara "veštačku i nadrealnu" sliku u medijima, "odvlačeći pažnju sa suštinskog zadatka pronalaženja odgovora na prave a ne lažne pretnje".

"Siguran sam da će na kraju ova 'svirka i igranje' izgubiti zamah i da će lideri Zapada shvatiti da u interesu njihovih naroda da se vrate normalnim odnosima sa Rusijom", rekao je Lavrov.

On je u obraćanju studentima istakao da NATO donosi odluke koje veoma narušavaju odredbe Osnivačkog akta Rusije i NATO-a.

"Razmere vojne aktivnosti veoma su porasle, u graničnim regionima Rusije prisutna je vojska i izgrađena infrastruktura, kao i na granici kod Kalinjingrada", naveo je Lavrov.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lavrov: Jačamo vojsku na granicama, SAD da se sabere

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jun.2017

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da NATO jača vojno prisustvo i infrastrukturu u regionima sa kojima se graniči Rusija, uključujući i graničnu oblast kod Kalinjingrada što je kršenje Osnivačkog akta o odnosima, saradnji i bezbednosti Rusije i NATO iz 1997 i dodao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.