Avganistan: Američki vojnik ubio troje civila u Kandaharu

Izvor: Blic, 11.Mar.2012, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: Američki vojnik ubio troje civila u Kandaharu

Troje avganistanskih civila je ubijeno kada je jedan američki vojnik izašao iz svoje baze u u provinciji Kandahar na jugu Avganistana i počeo da puca na civile, saopštile su lokalne vlasti.

"Prema prvim informacijama tri osobe su stradale ali za sada ne znamo njihov identite. U toku je istraga", rekao je Frans presu guverner provincije Kandahar Torialaji Vesa.

Međunarodne snage NATO za održavanje mira u Avganistanu, Isaf, izrazile su u saopštenju "duboko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << žaljenje zbog tog incidenta".

"Jedan vojnik je izašao iz baze i počeo da puca. On se zatim vratio u kancelariju i tu je uhapšen", rekao je jedan zapadni vojni zvaničnik.

U saopštenju Isaf se navodi da je "priveden jedan američki vojnik koji je povezan sa incidentom u kojem je bilo civilnih žrtava".

Provincija Kandahar je uporište talibana koji su na vlasti u Avganistanu bili od 1996. do 2001. kada su ih svrgnule snage međunarodne koalicije predvodjene SAD. Te medjunarodne snage od tada pokušavaju da zajedno sa avganistanskim snagama reda uspostave mir u zemlji.

Poverenje među njima je medjutim, uzdrmano poslednjih nedelja nakon slučaja spaljivanja kurana u najvećoj američkoj bazi Bagram.

Usledili su masovni protesti, ali i više incidenata u kojima su avganistanski vojnici pucali na pripadnike medjunarodnih snaga.

Današnja pucnjava mogla bi dodatno da pogorša situaciju i izazove još veće nepoverenje medju avganistanskim i vojnicima Isaf-a.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki vojnik doživeo nervni slom i ubio 17 civila (VIDEO)

Izvor: S media, 11.Mar.2012

Američki vojnik ubio je 17 civila i ranio još nekoliko u avganistanskoj provinciji Kandahar nakon što je doživeo nervni slom...Veliki nemiri u Avganistanu, dva američka državljana ubijena (VIDEO)..Talibani pozvali da se ubiju strani vojnici u Avganistanu..Talibani poručili SAD da ih čeka ista...

Nastavak na S media...

Avganistan: Američki vojnik ubio 17 civila u Kandaharu

Izvor: Blic, 11.Mar.2012

Američki vojnik ubio je 17 civila i ranio još nekoliko u avganistanskoj provinciji Kandahar pošto je doživeo nervni slom, saopštili su lokalni zvaničnici...Vojnik je napustio svoju vojnu bazu rano ujutro i otvorio vatru ulazeći u domove lokalnih stanovnika, a potom se predao američkim vojnim...

Nastavak na Blic...

Avganistan: Američki vojnik ubio 16 civila u Kandaharu

Izvor: Studio B, 11.Mar.2012

Ukupno 16 ljudi je ubijeno kada je jedan američki vojnik izašao iz svoje baze u provinciji Kandahar na jugu Avganistana i počeo da puca na civile, rekli su očevici tog napada. ..Izveštač Frans presa navodi da je u tri kuće koje je obišao prebrojao 16 poginulih i da je među njima bilo "dece,...

Nastavak na Studio B...

VOJNIK SAD UBIO 17 CIVILA U AVGANISTANU

Izvor: Kurir, 12.Mar.2012, 09:18

On je izašao iz vojne baze u provinciji Kandahar i počeo nasumično da puca u ljude..KABUL - Masakr...Američki vojnik ubio je u Avganistanu najmanje 17 civila i nekoliko ranio. On je izašao iz vojne baze u provinciji Kandahar i počeo nasumično da puca u ljude, ali je i ulazio u njihove domove....

Nastavak na Kurir...

Rasmusen šokiran potezom NATO vojnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Mar.2012

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen rekao je da je šokiran pucnjavom u kojoj je američki vojnik u avganistanskoj provinciji Kandahar ubio 16 civila. Rasmusen je uputio izraze saucešća porodicama i prijateljima ubijenih, kao i vladi i narodu Avganistana. On je dodao da podržava stav...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.