Izvor: S media, 29.Jan.2013, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki F-16 nestao iznad Jadranskog mora: Pronađeni ostaci aviona, za pilotom se traga

Američke vazduhoplovne snage saopštile su da su italijanske spasilačke ekipe izvukle iz Jadranskog mora ostatke letelice, za koje se veruje da pripadaju američkom borbenom avionu F-16 koji je nestao juče posle poletanja iz baze u Avijanu, na severoistoku Italije.

Uprkos naporima američkih i italijanskih spasilaca, nema nikakvog traga pilotu, a potraga se nastavlja, saopšteno je iz baze.

F-16 je bio na noćnom letu u okviru obuke, kada se prekinula >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << njegova veza sa bazom NATO. Prema prvim podacima, avion koji je poleteo iz Avijana nije nosio oružje.

Potragom, u kojoj učestvuju i italijanski avioni i brodovi, obuhvaćena je oblast od 15 kilometara izmedju Červije i Čezenatika na severozapadu Jadranskog mora, oko 16 kilometara od obale.

Italijanska novinska agencija La Prese prenela je da je F-16 poslao signal za pomoć pre nego što je nestao, kao i da su se tri aviona istog tipa koja su sa njim letela u istoj trenažnoj misiji bezbedno vratila u Avijano.

Vremenski uslovi tokom misije bili su loši, zbog slabe vidljivosti tokom noći.

(Beta/Tanjug)

Foto:Beta\AP\Luca Bruno
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki avion F-16 izgubljen iznad Jadrana

Izvor: OkRadio.rs, 29.Jan.2013

Američki lovac F-16 u ponedeljak uveče nestao je tokom trenažne misije nedaleko od italijanske obale u Jadranskom moru. Za sada nema podataka o sudbini aviona i pilota.   Američki i italijanski avioni tragaju za američkim lovcem F-16 koji je u ponedeljak uveče nestao tokom trenažne misije...

Nastavak na OkRadio.rs...

Pao američki lovac F-16

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2013

Američki lovac F-16 nestao je u ponedeljak uveče negde iznad Jadranskog mora u blizini Italije. Službenici Pentagona potvrdili su da je avion bio na trenažnoj misiji i da se verovatno srušio u more. ..Američki lovac F-16 najverovatnije se srušio u Jadransko more  ..Iz NATO baze u Avijanu saopšteno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.