Aktivisti pokušali da upadnu u sedište NATO-a, više od 480 uhapšenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2012, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivisti pokušali da upadnu u sedište NATO-a, više od 480 uhapšenih

BRISEL -

Belgijska policija danas je uhapsila više od 480 aktivista koji su protestovali ispred sedišta NATO u Briselu, objavila je belgijska novinska agencija Belga.

Cilj skupa pod nazivom "NATO igre su završene" bio je da aktivisti uđu u sedište severnoatlantske vojne alijanse i simbolično je zatvore, ali im policija to nije dozvolila.

"Ovo je čin građanske neposlušnosti. Svesno smo napravili mali prekršaj, jer želimo da sprečimo mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veće kršenje zakona", rekao je jedan od organizatora skupa Roel Stinen.

On je optužio generalnog sekretara NATO Andersa Fog Rasmusena da alijansu želi da pretvori "u oruđe za vojnu intervenciju" i u vezi s tim je istakao ulogu NATO u dešavanjima u Avganistanu i Libiji.

Aktivisti su istakli i da će plan NATO da postavi raketni štit u Evropi samo dovesti do nove trke u naoružanju, prenosi DPA.
Pogledaj vesti o: NATO,   NATO skup

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brisel: Sprečeni da okupiraju NATO

Izvor: B92, 01.Apr.2012

Brisel -- Nekoliko stotina mirovnih aktivista privedeno je popodne nakon neuspešnog pokušaja da okupiraju sedište Severnoatlantskog pakta u predgrađu Brisela...Vise hiljada aktivista iz nekoliko zemalja okupilo se danas oko ograđenog kompleksa koji čini sedište NATO-a na severnom obodu Briselu...

Nastavak na B92...

Demonstranti pokušali da upadnu u sedište NATO

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2012

Belgijska policija danas je uhapsila više od 480 aktivista koji su protestovali ispred sedišta NATO u Briselu, objavila je belgijska novinska agencija Belga.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.