Izvor: BalkanRock.com, 16.Jun.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psihodelični ponedjeljak u Močvari uz Black Mountain

Black Mountain; foto: Gabrijela Butigan

Ponedjeljak je inače dan u tjednu kojem se nitko ne veseli, ali ovaj se put dogodila izvanredna situacija. Iz daleke Kanade u zagrebački klub Močvara došli su rockeri Black Mountain i svojim posjetiteljima priuštili nezaboravan provod.

Pridjevi

Kao predgrupa nastupio je ekscentrični hrvatski pop rock bend Pridjevi poznat po otkačenim tekstovima. Odsvirali su velik broj pjesama s istoimenog albuma objavljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << prije nešto više od godine dana za nezavisnog izdavača OSA Media. Budući da se album nudio kao besplatan download i da su Pridjevi poprilično aktivni što se tiče koncerata, nije ni čudo da je publika poznavala dobar njihovih pjesama među kojima su se našle “Kantarion”, “Pjesma o drveću”, “Ako je”, “Lucifer i ja” i druge.

Oko 23 sata na red su na sveopće oduševljenje došli Black Mountain i koncert otvorili pjesmom “Modern Music” koja je prva pjesma s njihovog prvog albuma iz 2005. godine. Potom su odsvirali i prvu pjesmu s albuma “In the Future” pod nazivom “Stormy High” i publiku dovoljno zagrijali za pravi show koji tek slijedi.

Black Mountain

Već na početne taktove pjesme “Tyrants” koja je jedna od apsolutnih favorita slušatelja Black Mountaina, publika je bila zadovoljna. Joshua Wells je ubijao na bubnjevima dok su se posjetitelji ljuljali uz dobro poznate melodije iz Stephen McBeanove gitare i Močvara je potpuno oživjela. Jedina primjedba je da se iz nekog razloga glas Amber Webber nažalost izgubio, što je velika šteta, jer je to jedan od glavnih faktora koji upravo ovu pjesmu čine omiljenom među fanovima benda.

Slijedio je još jedan hit, i to “Wucan” koji je s razlogom neizostavan dio njihovih koncerata. Zahvaljujući ne samo psihodeličnoj glazbi već i relaksirajućim vibrama koje su se širile s pozornice, publika se savršeno opustila i više nije bilo osobe koja je bila samo ukočeni promatrač. Dio se posjetitelja i rasplesao, međutim mjesta je bilo za sve jer je s obzirom na kvalitetu glazbe koncert posjetio nesrazmjerno malen broj ljudi.

Stephen McBean

Bend je više manje naizmjenično svirao pjesme sa albuma “Black Mountain” i “In the Future”, kao što su “Set Us Free”, “Queens Will Play”, “Druganaut” i “No Hits” pri čijoj su im izvedbi pomogle Nina i Ivana iz Pridjeva kao improvizirani pozadinski vokali.

Za kraj koncerta odsvirali su još pjesama sa svog debitantskog albuma, konkretno “No Satisfaction” koju je i publika sramežljivo pjevušila s njima te nešto sporiju “Faulty Times” koju rijetko izvode iako je jedna od njihovih naj-spacey stvari. Taman kad su dali naslutiti da će potpuno zaobići pjesme sa svojeg posljednjeg studijskog albuma iz 2010. godine, “Wilderness Heart”, tijekom bisa odsvirali su i “The Hair Song”.

Pred kraj se činilo kao da se upravo u tom trenutku publika najviše zabavlja i Močvarom su zračile samo uživancija i pozitiva. Osvjetljenje, razglas, sudjelovanje publike, nastup samog benda i, najvažnije od svega, glazba bili su na tako visokoj razini da se vjerojatno ni nakon čitave noći svirke ne bi smanjio doživljaj. Koncert Black Mountaina uistinu je bio jedan od zabavnijih i boljih koji su se ove godine mogli doživjeti u Močvari i možemo se samo nadati da će nas ovaj skriveni dragulj ubrzo ponovno posjetiti.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.