Preminula Eta Džejms

Izvor: TvojPortal.com, 30.Jan.2012, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Eta Džejms

Izvor: Bizlife.rs Američka džez, bluz i soul pevačica Eta Džejms umrla je juče u 73. godini od akutne leukemije, izjavila je njena predstavnica za štampu Lupe De Leon.


"Njena muzika je bila van svake kategorije. Sa Etom sam radila 30 godina, ona je bila moja prijateljica i puno će mi nedostajati", kazala je Leon u izjavi za američke medije.
Ona je dodala da se slavna pevačica, čije je pravo ime Džejmseta Hokins, lečila od leukemije u terminalnoj fazi u bolnici >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Riversajd u Los Anđelesu gde je i preminula.
Tokom svoje bogate karijere, Eta Džejms je osvojila četiri Gremija i 17 nagrada za bluz muziku. Uvršćena je u Kuću slavnih rokenrola 1993. godine, a osam godina kasnije i u Kuću slavnih bluz izvođača.
Jedan od njenih najvećih hitova je pesma "At Last" koju su 1941. godine napisali Mek Gordon i Hari Voren. Taj hit joj je i doneo "titulu" soul princeze.

muzikaeta džejmssoul

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.