Izvor: TvojPortal.com, 23.Dec.2011, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Cesaria Evora

Izvor: bizlife.rs
Jedan od najboljih vokala današnjice, Cesarija Evora, preminula je u subotu, u bolnici u rodnom gradu Mindelu, na Zelenortskim ostrvima.


Poznata kao „bosonoga diva“, jer se na sceni obično pojavljivala bosonoga u znak potpore beskućnicima i siromašnima u svojoj zemlji, jedan je od najpoznatijih izvođača žanra „morna“ koji odlikuje jak uticaj bluza i fado muzike.
Internacionalna zvezda preminula je u 71. godini, tri meseca nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << što je najavila da se povlači sa scene zbog slabog zdravlja.
Pevanjem je počela da se bavi u svojoj 16. godini, a prvi album izdala je 1988. u svojoj 47 godini. Internacionalnu slavu donela joj je prva nominacija za „Grammy“ nagradu 1995. godine za album „Cesaria“, a ovu nagradu u kategoriji „World Music“ album dobija tek 2003. za „Voz D’Amor“.
{youtube}S27GtyQ42PE&feature=player_embedded{/youtube}

muzikapreminulaCesaria Evora

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.