Nepažnja za seksualno ponašanje legendarnih rockera

Izvor: BalkanRock.com, 17.Nov.2017, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepažnja za seksualno ponašanje legendarnih rockera

Popularni rockeri kao što su Anthony Kiedis, Steven Tyler i Bill Wyman danas uživaju u svojim zavidnim glazbenim karijerama, ali što se tiče njihovih života iz prošlosti može se reći da su isto tako i tada uživali, ali na nešto drugačije načine. Naime, navedeni su glazbenici navodno bili u partnerstvu s maloljetnim djevojkama, a takvo su ponašanje čak skloni i opravdavati.

,,Tada je vladalo drugačije vrijeme i na seks se gledalo drugačije nego sada”, argument >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << je koji se općenito koristi za opravdavanje svojevrsnog prijestupa koje su počinili heroji poput Chucka Berryja, Bill Wymana, Jimmyja Page i Iggy Popa. Svi ovi ljudi itekako značajnih karijera otvoreno su priznali da su se bavili romantičnim odnosima sa djevojkama mlađim od 18 godina, kada su oni imali između 20 i 30 godina.

Međutim, sam Bill Wyman imao je čak 47 godina kada je počeo izlaziti s 13-godišnjom djevojčicom – naravno, uz odobrenje svoje majke. Wymanov bivši bend, The Rolling Stones, surađivao je s maloljetnom grupom oko robe prodane tijekom turneje Voodoo Lounge davne 1994. godine.

Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers), čije se ime spominje u naslovu i prvom odlomku, u svojoj autobiografiji ,,Scar Tissue” iz 2005. godine piše o svom seksualnom odnosu s 14-godišnjom katoličkom školskom djevojkom. On je tada imao 23 godine.

,,Sutradan smo se odvezli u Baton Rouge, i naravno, ona je došla s nama. Kada smo izašli iz pozornice, došla je do mene i napomenula da mi ima nešto za reći. Rekla mi je da je njezin otac šef policije i da je cijela država Louisiana traži jer je nastala. A osim toga, imala je samo četrnaest godina”, prepričava Kiedis u autobiografiji. ,,Nisam bio nevjerojatno preplašen, jer sam, u pomalo obmanutom umu, znao da ako je rekla šefu policije da je zaljubljena u mene, nije me trebao odvesti na polje i pucati. Znači, još smo se seksali.”

Upravo njihov odnos inspirirao je 1985. pjesmu “Catholic School Girls Rule” Red Hot Chili Peppersa, a nakon ovakvog priznanja Kiedis je sa svojim bendom bez problema nastavio nizati znatne uspjehe po mnogim festivalima.

Međutim, ovdje se mogu postaviti neka od važnih životnih pitanja: zašto se dopušta Wymanu ili Kiedisu da budu slobodni? Što više vrijedi: glazbena karijera ili životi mladih djevojaka?

Ono što je još važno za napomenuti jest još jedan skandalozni događaj iz 1975. godine. Steven Tyler, pjevač grupe Aerosmith koji je tada imao 27 godina, počeo je hodati sa 16-godišnjom djevojkom Juliom Holcomb. Nakon što je djevojka s njim zatrudnjela, stan im se zapalio, a ona je završila u bolnici – Tyler ju je natjerao na pobačaj. ,,Kad sam se vratila kući svojoj majci, bila sam slomljena“, ispričala je Holcomb u svom eseju 2011. godine. ,,Noćima nisam mogla spavati bez da sanjam pobačaj i vatru. Svijet se činio poput mračnog mjesta.”

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana mnoge hrabre žene konačno su počele sjajiti na tom mračnom mjestu. Nažalost, još uvijek postoji dug put do njihova potpuna ,,ozdravljenja” i uspjeha.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.