Irska kantautorica Lisa Hannigan stiže u Beograd, Novi Sad i Zagreb

Izvor: BalkanRock.com, 15.Feb.2017, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irska kantautorica Lisa Hannigan stiže u Beograd, Novi Sad i Zagreb

Irska kantautorica anđeoskog glasa Lisa Hannigan dolazi u beogradski Dom omladine u utorak, 28. marta, u novosadski Firchie Think Tank Studio u srijedu, 29. marta, te u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak, 30. marta.

Lisa u Beograd, Novi Sad i Zagreb dolazi na krilima novog, trećeg albuma “At Swim” kojeg produkcijski potpisuje Aaron Dessner iz benda The National, a sjajno izdanje vodi ju na veliku europsku turneju. >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com <<

Počela je karijeru u bendu Damiena Ricea te je svojim vokalima doprinijela njegovom debitantskom uratku “O” koji je prodan u platinastoj nakladi. Iako je s njim nastupala sedam godina, tek je objavom vlastitog debitantskog uratka “Sea Sew” Lisin talent postao u potpunosti očit. Dvostruko platinasto debi izdanje nominirano je za Mercury nagradu te je Lisa osvojila nagradu za najbolji irski album 2009., nakon čega su uslijedili i hvalospjevi kritike, učestali nastupi, među kojima treba izdvojiti Glastonbury. Od tada je na vlastitom glazbenom putu, istražuje nove puteve i surađuje s imenima kao što su Ray LaMontagne, Richard Hawley, Herbie Hancock i Glen Hansard. Glumački debi je imala u Oscarom nagrađenom “Song Of The Sea”, a njen glas je uveličao TV seriju “Fargo” te “Gravity” koji je nominiran za Oscara.

Izdanje iz 2011. je “Passenger” koji je završio na prvom mjestu radijskih ljestvica u Irskoj, te joj donio još jednu nagradu Choice Music.

Najnoviji uradak je prošlogodišnje izdanje “At Swim” koje je nastalo u suradnji s Aaronom Dessnerom iz The Nationala. Kritika hvali suptilno izdanje puno emocija, a Lisin glas je nevjerojatni instrument koji prolazi sve od opere i folk zvuka uz puno nježnosti i intimnosti. “A Prayer for the Dying” koja priča o gubitku, prekrasna balada “Ora”, hipnotična “Lo” ili ljubavna “In Snow” sve pokazuju Lisin sjajan talent u njenom najupečatljivijem izdanju do sada.

Kao predizvođač u Zagrebu će nastupiti Brandon Miller, kantautor koji se kreće u americana indie folk okvirima.

Ulaznice

Beograd

Ulaznice se mogu kupiti po promotivnoj cijeni od 1200 (parter, ograničen kontigent!) i 1500 dinara (balkon) na prodajnim mjestima Eventima, Gigstixa, DD Ticketsa, Zaokret, kao i u Felix Shopu (TC Sremska, II sprat, radno vrijeme: 12 – 20h). Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cijena do dana koncerta iznosit će 1500 (parter) i 1800 dinara (balkon), a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1800 dinara.

Novi Sad

Ulaznice se mogu kupiti po promotivnoj cijeni od 900 dinara(ograničen kontigent!) na prodajnim mjestima Eventima, Gigstixa i DD Ticketsa. Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cijena do dana koncerta iznosit će 1200 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1500 dinara.

Zagreb

Ulaznice su u pretprodaji 80 kn, a na dan koncerta 100 kn. Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Aquarius CD shop, Dirty Old Shop, www.entrio.hr

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.